BasBQ
Beef en Steak

Eindelijk mijn 1e Brisket

 
 
 

RvdK

Stoker
Berichten
422
Eindelijk is het zover deze stond al zo lang op mijn todo lijst dat het eens tijd werd om deze er van af te halen.
Afgelopen week een brisket gescoord bij de Makro en nu eindelijk tijd voor de bereiding.
MYuV93Zm.jpg


Ik heb na lang zoeken uiteindelijk besloten om de rub/slather van het recept van Noskos te gebruiken.
PKZdEBXm.jpg

ingepakt na injecteren en rub.

Vanmorgen rond 07:00 op de Q gelegd.
sQrsfEym.jpg

Later meer (op naar het stickertje  ;)  )
 
Veel succes met het grillen van je eerste brisket.  :)!
 
Het gaat als een speer na ongeveer 3 uur al de kerntemperatuur bereikt van 73 C.
Hieronder het verloop tot nu toe:
07:00 Kern 15C Ketel 96C.
08:05 Kern 45C Ketel 108C
09:00 Kern 61C Ketel 109C
10:00 Kern 71C Ketel 109C
10:15 Kern 73C Ketel 109C inpaktijd.
Gaat dit niet allemaal te snel?
0pWBMDGm.jpg

resultaat om 10:00.

niH5EMMm.jpg

15 minuutjes later.
 
Niet ieder stuk vlees reageert volgens het boekje.
De ene keer gaat het sneller dan de andere 't is ook wel afhankelijk van o.a. de dikte en structuur
Maar vaak gaat het na het inpakken niet zo snel meer.
Vooral het laatste stuk tot de 91 gr.
 
Potverdriedubbeltjes  X( vanmorgen nog beide thermometer gecheckt gaat er 1 in de stall i.p.v. het vlees nu is mijn temp. in de ketel te hoog opgelopen 138C wellicht dat het daarom zo snel ging.
Ben nu bezig om de temp te verlagen door alles dicht te zetten zodat ik dadelijk hopelijk weer controle heb over de temperatuur.  :(
Kerntemperatuur is nu gedaald van 91C naar 89C hopelijk komt alles nog goed want ik heb wel zin in een lekker stukkie vlees.
Voor de zekerheid heb ik nog wel wat MOINK-balls gemaakt gezien het vandaag ook nog eens spekkiesdag (baconday) is.
GB1lz3lm.jpg
 
 
Goed bezig.
Lekker stukje vlees hoor, brisket. Heerlijk met een beetje bbq saus en droge crackers. :p
 
Om 15:40 was het dan eindelijk zover de kerntemperatuur van 91C was bereikt. :)
Na een uurtje rusten was het dan eindelijk zover we konden eindelijk gaan eten.
HsTVc2Um.jpg


Het was het wachten meer dan waard, wat een lekker stukje vlees is dat.
Door de problemen die ik had met een kapotte thermometer was het vlees ietsjes droger dan ik had gewild maar het was nog steeds wel een sappig stukje vlees.
Toen de brisket lag te rusten zijn de MOINK-balls erop gegaan.
KZm5MKzm.jpg

Hierna de 1ste keer lakken.
J0grfOAm.jpg

En hier de laatste keer voordat ze verorbert werden.
OO31FsSm.jpg


Oja bijna vergeten in de tussentijd had ik ook nog voor het eerste keer een brood gebakken in mijn DO.
rW5m7J1m.jpg


Al met al een heerlijke Q dag gehad:
Mijn 1e keer Brisket maar zeker niet de laatste keer :D
Mijn 1e keer brood bakken in mijn DO  :D
En via de zijlijn een bijdrage gedaan aan baconday.  ;)
 
Lekker bezig!
 
Very nice! Gefeliciteerd en wat een heerlijk dagje moet dat geweest zijn

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Mooi gedaan moet ik ook eens doen en gefeliciteerd met de sticker
 
Terug
Bovenaan Onderaan