BasBQ
Beef en Steak

Eindelijk herfst! Hoezee, hoezee, hachee!

 
 

Cheflustikniet

Kooltjesharker
Berichten
146
Hachee dus, in de antieke braadpan, ofwel Dutch oven avant la lettre.

Ik heb het recept van bbqjunkie gevolgd, met sucadelappen, lekkers erbij en een aantal uurtjes pruttelen op 170 graden (is er ook een high and slow, past deze beter bij de low & slow?). Enige aanpassing die ik zelf deed: wat jeneverbessen toegevoegd. Ik vond hem erg lekker. Mijn tafelgenoten vonden hem gelukkig ook lekker, maar wel een tikkie zout. Voor mij reden volgende keer de bouillon deels te vervangen door een bockbiertje.

Flink wat wind gister en eerste gedeelte van het recept vaak deksel open. Daardoor wel erg enthousiaste kolen en temperatuur af en toe richting 200! Met gesloten deksel gelukkig makkelijk richting 170 te krijgen.

Al met al een mooi herfstmaaltje met rode kool (over van de pp!) en rijst!


F341E2B9-7C87-4968-B27F-21EF8067F0B0.jpeg
96817210-BCED-4F9C-9411-C2C91DE4281C.jpeg
ABFC13B4-232E-485E-B01C-B4C8F94DD36C.jpeg
1FB111BF-D983-44BC-8FFA-D1269D517957.jpeg
E4663B11-EB67-4DEC-A591-05B97B861EB3.jpeg
18DD4754-91DB-4C67-B8CD-F0983147D2FE.jpeg
96F0BBEB-E144-475D-A6FA-BEB05E498D24.jpeg
A4BD7000-AEE6-41CB-A12E-78C919406DE9.jpg
7A4F142F-1930-4306-A7EB-2A8CFC5634BC.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Lekker man!

Ik zou denk ik het zout van het vlees weglaten, dit kun je naderhand makkelijker op smaak toevoegen dan eruit halen.
 
die ziet er heerlijk uit. Het weer begint ook al bijna op herfst te lijken, dus langzaam kom ik in de herfst gerechten stemming :) dit soort plaatjes helpen een boel!
Top!
ps: Als je de volgende keer toch met bier aan t stoven gaat, check dan de irish beef stews eens. lekker met guinness (my favorite)
 
Wat een gaaf stoofpotje. Hier wordt een mens blij van.
Heerlijk
 
Dit is een feestje op zich. Ik had graag geproefd.
 
Dat ziet er goed uit! Heb je het vlees eerst nog wat rook gegeven?
Ik moet ook weer eens aan de gang, denk dat ik nog wel wat in de vriezer heb liggen.
 
Dat ziet er goed uit! Heb je het vlees eerst nog wat rook gegeven?
Ik moet ook weer eens aan de gang, denk dat ik nog wel wat in de vriezer heb liggen.
Nope, direct in de pan. Was mijn eerste hachee, dus nog geen eigen experimentjes toegevoegd, los van de jeneverbessen. Interessant idee voor volgende keer!
 
Terug
Bovenaan Onderaan