- Berichten
- 349
Al drie jaren in het bezit van een paar Kamado Joe Juniors en nog nooit pulled pork gemaakt. Ik schaam mij wel een beetje.
Na een recente masterclass pulled pork van Jort Althuisen hier in de buurt werd ik enthousiast. Toen ik onlangs bij de hanos tussen de reguliere 2 en 3 kilo stukken procureur een nekje van 1,15 kilo zag, wist ik dat ik het maar eens zou moeten proberen.
Ik heb het simpel gehouden, niet injecteren of andere truukjes. Ingesmeerd met mosterd en rub, een eigen samenstelling op basis van Jonnie Boer African BBQ kruiden.
De kamado voorzien van verse Marabu houtskool.
En GO!
Bij 70 graden BBQ saus gelakt.
Weer wat later ingepakt in alu-folie en laten garen tot zo'n 94 graden. Dat duurde totaal met dit relatief kleine stuk vlees zo'n 7,5 uur.
Bewaard in alu-folie en een oude handdoek in een koelbox tot serveer-tijd.
Ondertussen op de andere Joe junior een skillet met Mexicaans gekruide groentes en een gepofte zoete aardappel gemaakt. Het geheel was een geslaagde maaltijd!
Groeten van Robert
Na een recente masterclass pulled pork van Jort Althuisen hier in de buurt werd ik enthousiast. Toen ik onlangs bij de hanos tussen de reguliere 2 en 3 kilo stukken procureur een nekje van 1,15 kilo zag, wist ik dat ik het maar eens zou moeten proberen.
Ik heb het simpel gehouden, niet injecteren of andere truukjes. Ingesmeerd met mosterd en rub, een eigen samenstelling op basis van Jonnie Boer African BBQ kruiden.
De kamado voorzien van verse Marabu houtskool.
En GO!
Bij 70 graden BBQ saus gelakt.
Weer wat later ingepakt in alu-folie en laten garen tot zo'n 94 graden. Dat duurde totaal met dit relatief kleine stuk vlees zo'n 7,5 uur.
Bewaard in alu-folie en een oude handdoek in een koelbox tot serveer-tijd.
Ondertussen op de andere Joe junior een skillet met Mexicaans gekruide groentes en een gepofte zoete aardappel gemaakt. Het geheel was een geslaagde maaltijd!
Groeten van Robert