BasBQ
Beef en Steak

Ehhh, Zwoerd?

  • Onderwerp starter Eindelijk een OTP
  • Startdatum
E

Eindelijk een OTP

Gast
Beste Genootschappers

Loop al tijden met het plan voor bacon. Gisteren bij de Makro zag ik een mooi stuk met zwoerd, maar juist die zwoerd hield me tegen. Heb per abuis wel eens speklappies met zwoerd meegenomen en dat werd geen succes  :-B

Ik lees ook veel dat de zwoerd eraf gehaald wordt. Maar ergens moet dat ding toch een doel hebben als ze het vlees verkopen met zwoerd eraan.

Waar ik dus niet uit kom:
- Wat is het doel van de zwoerd?
- Kun je er iets lekkers mee?
- Wat is de beste manier om die zwoerd eraf te krijgen? Is dat een kwestie van rustig snijden en is dat voor een amateur te doen? Of is dit echt een slagers karwei?

Kom maar op!  :D
 
Zwoerd is de huid van het varken.

Je kan het het roken uitbakken frituren. Voor de liefhebber.

Je kan het zelf verwijderen met een scherp mes

Ik laat het verwijderen omdat dat makkelijker is ;).

De reden dat ik het verwijder is dat het de rook tegen houdt.
 
Zonder kennis van zaken antwoord van mijn kant:
Smaakt naar niets, maar is een handeling minder voor de slager en meer gewicht.
Dat is dus een dubbele win voor de slager.
Gewoon een mooi stukje zonder nemen.

Meestal wel een mooi stukje livar van een kilo verkrijgbaar daar.

(Net voor de verzending, wat Frits zegt)
 
Zwoerd is soms best handig.
Bv voor dit recept http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/breakon/msg91594/#msg91594
En als je google kom je er nog veeeel meer tegen.
Echter bij de bacon is het overbodig.
Het is ook maar waar je mee opgegroeid ben.
Veel mensen van Oosterse afkomst vragen speciaal om buik met zwoerd
Wat dat betreft Nix13 is jou stelling iets te kort door de bocht.
 
Dat mijn stelling iets te kort door de bocht was had ik wel verwacht.
Een van de vele mooie dingen van het genootschap is de kennis die gedeeld word.
 
Hier stond Porchetta op de lijst voor morgen, maar dat wordt nu volgend weekend, maar hoe dan ook, daarvoor heb ik buikspek met zwoerd die ik lekker krokant ga roosteren. Ik heb hele fijne tips gekregen hoe dat te doen door in te snijden en een nacht tevoren met bakpoeder en zout in te wrijven, volgende ochtend afspoelen en dan rollade binden en lekker zachtjes roken en uiteindelijk lekker jasje roosteren... heerlijk!
 
Ik ben om na het lezen van de breakon. Dat lijkt me ook wel lekker.
 
nix13 zei:
Ik ben om na het lezen van de breakon. Dat lijkt me ook wel lekker.

Moet je zeker doen. Is een heerlijk spekkie en vrij eenvoudig te maken.
 
Sander72 zei:
Hier stond Porchetta op de lijst voor morgen, maar dat wordt nu volgend weekend, maar hoe dan ook, daarvoor heb ik buikspek met zwoerd die ik lekker krokant ga roosteren. Ik heb hele fijne tips gekregen hoe dat te doen door in te snijden en een nacht tevoren met bakpoeder en zout in te wrijven, volgende ochtend afspoelen en dan rollade binden en lekker zachtjes roken en uiteindelijk lekker jasje roosteren... heerlijk!
Mijn vermoeden is dat die best lekker gaat worden ;)
Succes!
 
nix13 zei:
Zonder kennis van zaken antwoord van mijn kant:

Smaakt naar niets, maar is een handeling minder voor de slager en meer gewicht.

net als t kippevelletje zeg maar dus???. :-/

maar klopt wat Bert deelt over de oosterlingen met gezonde spek eetlust.
denk wel dat t geld voor de ouwe stempel,want ik zie steeds vaker speklappen zonder zwoerd in de super en zelfs bij slagers.
ik heb dan al gegeten want krijg raar gevoel bij dat spek.

zwoerd aan een perfecte gesudderde speklap is voor mij bijna neusje van de zalm ,want die slobberd zo mee naar binnen en zit wel degelijk smaak aan
zwoerd aan een gebraden speklap hoort dr bij net als een bot van karbonade,nl om af en zo ver mogelijk op  te knabbelen .



 
AV +6
 
Terug
Bovenaan Onderaan