D
don
Gast
Zoals in het welkomst topic aangegeven wil ik een begin maken met een zelfbouw barbecue. Dit bedoeling van dit topic is om wat advies te krijgen over mijn ontwerpen. Het is tenslotte mijn eerste project.
Ik ben nog op zoek naar de stalen buis maar ik zit er aan te denken om deze gewoon nieuw aan te schaffen zodat ik eerder aan de bouw kan beginnen. Ik heb geen datum wanneer deze af moet zijn maar ik denk dat ik met mijn eisen aan het staal anders nog lang kan zoeken. Ik wil namelijk een diameter van ~50cm met een staaldikte van 8mm. Ik denk er aan om de "grillruimte" 1 meter lang te maken en de kolenbak 30 centimeter lang.
Onderstaande twee afbeeldingen zijn simpele schetsen over het ontwerp. Ik vraag me nog af of ik hem reverse flow of met behulp van een "heat dispencer" de temperatuur wil gaan verdelen. De heat dispencer zal er dan ongeveer uit komen te zien zoals in de afbeelding eronder. De barbecue met reverse flow oogt denk iets mooier uiteindelijk.
#1
#2
Ik ben nog op zoek naar de stalen buis maar ik zit er aan te denken om deze gewoon nieuw aan te schaffen zodat ik eerder aan de bouw kan beginnen. Ik heb geen datum wanneer deze af moet zijn maar ik denk dat ik met mijn eisen aan het staal anders nog lang kan zoeken. Ik wil namelijk een diameter van ~50cm met een staaldikte van 8mm. Ik denk er aan om de "grillruimte" 1 meter lang te maken en de kolenbak 30 centimeter lang.
Onderstaande twee afbeeldingen zijn simpele schetsen over het ontwerp. Ik vraag me nog af of ik hem reverse flow of met behulp van een "heat dispencer" de temperatuur wil gaan verdelen. De heat dispencer zal er dan ongeveer uit komen te zien zoals in de afbeelding eronder. De barbecue met reverse flow oogt denk iets mooier uiteindelijk.
#1

#2

