Beef en Steak

Eerste x zalm /ceder

 

bruintje

Tondelzoeker
Berichten
13
Eerste maal zalm op cederplank , plankje geweekt , vis gekruid met limoen/peper ,afgetopt met dille en citroen . Temperatuur tussen 140/180, kerntemperatuur 50° het was heel lekker maar weinig tot geen rooksmaak ( volgende x hogere Temperatuur proberen , mss zonder vooraf weken ...)Plankje is nog niet afgeblakerd dus gaat zeker nog een rondje mee 😁
Ps: nog een dankwoordje aan Frits voor het ceder 😁

1000010470.jpg
 
Plankjes niet weken , dat geeft eerst stoom en geen hitte. Zalm hoeft niet lang dus je wilt meteen rook er op hebben.
 
Gewoon uitproberen wat voor jou werkt. Ik week altijd voor, maar gebruik de plank boven direct vuur, dan wil het wel eens snel gaan.
 
Ik wou gewoon eerst zelf ondervinden wat het effect van weken ging zijn omdat ik al paar x men smokerbox met houtsnippers zonder weken in de fik heb gezet op men gasbbq 😅( zelfs wanneer ik de snippers eerst in aluminiumfolie verpak voor ze in de smokerbox gaan) Vlg x eens zonder weken proberen en zien wat het doet 🤞🤞🤞.
 
Beide geprobeerd.
Bij mij werk niet weken , direct boven het vuur en op lage temperatuur beginnen het best.
Als je de temperatuur laat oplopen kan de zalm en het plankje langer op het vuur blijven en meer rook opnemen.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Hier schiet je wat mee op 🤣🤣.
Zelf alles maar proberen en zien wat je bevalt 😄.
Feit is bevochten is uitstel van de rook die je wil hebben.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan