BasBQ
Beef en Steak

Eerste vuurtje

 

RvdB

Kooltjesharker
Berichten
109
Na veel gezoek op diverse fora wereldwijd en prettig contact met de importeur in Engeland hebben wij besloten een Kamado Joe aan te schaffen.

Afgelopen vrijdag is zij geleverd en het is dus tijd om de KJ maar voornamelijk mijzelf op de proef te stellen.

IMG_0165.JPG

eerste vuurtje

Aan een kippetje valt niet veel te verknoeien (financieel gezien) dus gekozen voor een eenvoudig recept uit "hete kolen" met thijm, knoflook en citroen. Zelf nog een handje appel snippers toegevoegd voor de rook.
Het op temperatuur brengen vergt nogal wat oefening,  zij brand als een tierelier en zat al snel tegen de 250C terwijl het 180C moest zijn volgens het boek. Het geheel flink afgeknepen met de schuif beneden 1cm open en het daysie wheel alleen de gaten open. Temperatuur mooi constant op 190C tot aan het eind van de sessie.

Dit is dan het eind resultaat.
IMG_0168.JPG


Heb er flink in lopen prikken met een thermometer en gaf overal een kerntemperatuur aan van tegen de 75C. Maar toch verkeerd geprikt want de binnenkant van de poten is nog niet helemaal gaar en de kip te hoog op de standaard gezet waardoor deze tegen de koepel aan stond. Dit stukje is ook niet gaar. Deze worden vanavond nog na gegaard in de oven.

Lekker mals kippetje en goed op smaak, ga ik zeker nog een keer maken.

Blijf nog even oefenen met simpele (goedkope) gerechten om de techniek goed onder de knie te krijgen en daarna gaan we los.

Keep you posted,

Ruud
 
Het boek hete kolen helpt je ook heel goed om wegwijs te worden met deze schitterende bbq. Echt een aanrader.  Veel plezier ermee
 
Geen slechte poging voor de eerste keer op je nieuwe Q.
 
gefeliciteerd met je kamado, en nu lekker veel aan de gang  :)
 
Rood rond de botjes wil niet altijd zeggen dat de kip niet gaar is. Als de sappen helder zijn, is de kip gewoon veilig om te eten. Je kunt dit eenvoudig controleren met een keukenpapiertje die je tegen het rode houdt, kleurt deze roze dan is het idd niet gaar.
Maar veel oefenen is geen straf, toch? ;)
 
Lekker geoefend zo te zien  :)
 
Goed bezig, ben benieuwd naar die pizza!  :)
 
Veel plezier met je nieuwe Q
 
Ceriel zei:
Rood rond de botjes wil niet altijd zeggen dat de kip niet gaar is. Als de sappen helder zijn, is de kip gewoon veilig om te eten. Je kunt dit eenvoudig controleren met een keukenpapiertje die je tegen het rode houdt, kleurt deze roze dan is het idd niet gaar.
Maar veel oefenen is geen straf, toch? ;)
+1
Is inderdaad opletten waar je de thermo steekt, maar klein beetje rood rond de botjes kan echt geen kwaad. Ik haal de kip er af op 72 en laat hem (haar  :) ) nog kwartiertje rusten. Dan is het rond de botjes nog ros?, maar is de kip prima gaar en sappig.
Ben benieuwd hoe je KJoe bevalt, ik zit zelf al naar het kleine model te gluren, ziet er goed uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan