- Berichten
- 109
Na veel gezoek op diverse fora wereldwijd en prettig contact met de importeur in Engeland hebben wij besloten een Kamado Joe aan te schaffen.
Afgelopen vrijdag is zij geleverd en het is dus tijd om de KJ maar voornamelijk mijzelf op de proef te stellen.
eerste vuurtje
Aan een kippetje valt niet veel te verknoeien (financieel gezien) dus gekozen voor een eenvoudig recept uit "hete kolen" met thijm, knoflook en citroen. Zelf nog een handje appel snippers toegevoegd voor de rook.
Het op temperatuur brengen vergt nogal wat oefening, zij brand als een tierelier en zat al snel tegen de 250C terwijl het 180C moest zijn volgens het boek. Het geheel flink afgeknepen met de schuif beneden 1cm open en het daysie wheel alleen de gaten open. Temperatuur mooi constant op 190C tot aan het eind van de sessie.
Dit is dan het eind resultaat.
Heb er flink in lopen prikken met een thermometer en gaf overal een kerntemperatuur aan van tegen de 75C. Maar toch verkeerd geprikt want de binnenkant van de poten is nog niet helemaal gaar en de kip te hoog op de standaard gezet waardoor deze tegen de koepel aan stond. Dit stukje is ook niet gaar. Deze worden vanavond nog na gegaard in de oven.
Lekker mals kippetje en goed op smaak, ga ik zeker nog een keer maken.
Blijf nog even oefenen met simpele (goedkope) gerechten om de techniek goed onder de knie te krijgen en daarna gaan we los.
Keep you posted,
Ruud
Afgelopen vrijdag is zij geleverd en het is dus tijd om de KJ maar voornamelijk mijzelf op de proef te stellen.
eerste vuurtje
Aan een kippetje valt niet veel te verknoeien (financieel gezien) dus gekozen voor een eenvoudig recept uit "hete kolen" met thijm, knoflook en citroen. Zelf nog een handje appel snippers toegevoegd voor de rook.
Het op temperatuur brengen vergt nogal wat oefening, zij brand als een tierelier en zat al snel tegen de 250C terwijl het 180C moest zijn volgens het boek. Het geheel flink afgeknepen met de schuif beneden 1cm open en het daysie wheel alleen de gaten open. Temperatuur mooi constant op 190C tot aan het eind van de sessie.
Dit is dan het eind resultaat.
Heb er flink in lopen prikken met een thermometer en gaf overal een kerntemperatuur aan van tegen de 75C. Maar toch verkeerd geprikt want de binnenkant van de poten is nog niet helemaal gaar en de kip te hoog op de standaard gezet waardoor deze tegen de koepel aan stond. Dit stukje is ook niet gaar. Deze worden vanavond nog na gegaard in de oven.
Lekker mals kippetje en goed op smaak, ga ik zeker nog een keer maken.
Blijf nog even oefenen met simpele (goedkope) gerechten om de techniek goed onder de knie te krijgen en daarna gaan we los.
Keep you posted,
Ruud