BasBQ
Beef en Steak

Eerste test van de nieuwe Smoker XL

Gabrie

Tondelzoeker
Berichten
14
Ter voorbereiding op 4 juli, dan moeten er 20 ribs gebakken worden. Gisteren Smoker XL gekocht en in elkaar gezet. Vandaag eens proberen hoe hij werkt. Ik had nog 4 ribs van Beef & Steak liggen. Daar een all purpose rub overheen.

Mijn nieuwe aanwinst:
0931dc8fe937723cc3468df43c618327.jpg


De ribs:
c425e2b7b54abbf7758317a4990ad768.jpg


En de start:
9f729243ecad29f1e24606d1b0cc44d4.jpg


En we zijn op weg:
56809f7ab1848fd1021d58464ecfef2d.jpg


3a66b1b722fb24b3445f236a7f79bfdc.jpg


Zie toch nog veel "lekkages" rond de rand van de ring. En hoe doen jullie dat met de kabels van de sondes?

8348bc0a4672d5e08a629d3c4285f0a4.jpg


Beetje lekkage aan voor en achterkant
9565fd766f297a85b66759fe9efd8c08.jpg


11:15u aardig op weg. Temperatuur controle vind ik toch stuk lastiger dan bij mijn Egg. Misschien verdeel ik de kolen niet goed?
aa4645899c50b60972e27adba6d74546.jpg


Na 2,5 uur:
3c78aaf129f43ddcba8831d01dcd8132.jpg


Nog twee uurtjes in de aluminium folie.
af6f5644a355c4f9b499f58cea40ca07.jpg


acc2026a1c97d89139e980f8e45d2557.jpg


Wilde ze na een uur aluminium folie (ipv 2u) nog even op grill leggen, maar ze vielen al uit elkaar.
792109e01ac1580ec98781f2a35abb63.jpg

e538565f2e980bbf4982509b549083ea.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan