D
David_reekmans
Gast
Ok de eerste run op mn nieuwe green egg en tevens mn eerste post hier als nieuw lid
BCC...hier gaan we dan:
Eerst een lekker kippetje gaan kopen en gelijk thuis in de rub gezet.
Frigo in en wachten tot morgen...


De volgende dag het kippetje uit de frigo gehaald, een half blikje blonde leffe leeggedronken en wat rub bij in het blikje gedaan,het kippetje op de houder gezet met het biertje en de bge opgestart.

Nu gewacht tot de bge stabiel op 180 graden zat, wat geweekt appel hout erbij, de conveggtor erop en het kippetje erop en wachten maar...

Na ongeveer een 1uur en 15min. en een kerntemperatuur van 83 graden in de dij, was mn eerste run een feit

Niet slecht voor een beginneling denk ik dan.
Heerlijk mals kippetje met een subtiel lekker rooksmaakje!
Enorm tevreden en vooral mn vrouw en dochtertje van 7 jaar.
Ze vonden het de lekkerste kip die ze ooit al gegeten had.
Daar doen we het toch voor he.
BCC...hier gaan we dan:
Eerst een lekker kippetje gaan kopen en gelijk thuis in de rub gezet.
Frigo in en wachten tot morgen...


De volgende dag het kippetje uit de frigo gehaald, een half blikje blonde leffe leeggedronken en wat rub bij in het blikje gedaan,het kippetje op de houder gezet met het biertje en de bge opgestart.

Nu gewacht tot de bge stabiel op 180 graden zat, wat geweekt appel hout erbij, de conveggtor erop en het kippetje erop en wachten maar...

Na ongeveer een 1uur en 15min. en een kerntemperatuur van 83 graden in de dij, was mn eerste run een feit

Niet slecht voor een beginneling denk ik dan.
Heerlijk mals kippetje met een subtiel lekker rooksmaakje!
Enorm tevreden en vooral mn vrouw en dochtertje van 7 jaar.
Ze vonden het de lekkerste kip die ze ooit al gegeten had.
Daar doen we het toch voor he.