Na mijn eerste BCC van afgelopen week heb ik de smaak te pakken gekregen. Vandaag heb ik een klein stukje procureur op de barbecue gegooid met als doel: pulled pork.
Om het voor het eerst te proberen heb ik een stuk van 1.2 kg besteld en deze bestrooid met de pulled pork rub van Noskos. Ik heb de minion methode toegepast i.c.m. de char ring en deflector plate in de WMT. Ik heb er ook nog een stukje kersen- en appelhout tussen gestopt.
Na een uurtje was de kerntemperatuur 47 graden en heb ik het bespoten met appelsap en appelcider azijn:
1,5 uur later was de kerntemperatuur 70 graden en heb ik hem ingepakt in twee lagen dikke aluminiumfolie:
2,5 uur later was de temperatuur al 95 graden, dus heb ik hem eraf gehaald. Even uit laten dampen en toen weer een tijdje dichtgepakt laten rusten. Daarna met twee vorken uit elkaar geplukt en de verwarmde bbq saus (ook Noskos) erbij gedaan. Geserveerd met coleslaw op een zacht bolletje.
Om het voor het eerst te proberen heb ik een stuk van 1.2 kg besteld en deze bestrooid met de pulled pork rub van Noskos. Ik heb de minion methode toegepast i.c.m. de char ring en deflector plate in de WMT. Ik heb er ook nog een stukje kersen- en appelhout tussen gestopt.
Na een uurtje was de kerntemperatuur 47 graden en heb ik het bespoten met appelsap en appelcider azijn:
1,5 uur later was de kerntemperatuur 70 graden en heb ik hem ingepakt in twee lagen dikke aluminiumfolie:
2,5 uur later was de temperatuur al 95 graden, dus heb ik hem eraf gehaald. Even uit laten dampen en toen weer een tijdje dichtgepakt laten rusten. Daarna met twee vorken uit elkaar geplukt en de verwarmde bbq saus (ook Noskos) erbij gedaan. Geserveerd met coleslaw op een zacht bolletje.