BasBQ
Beef en Steak

Eerste pulled pork

chefkok18

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
135
Daar gaan we dan.

Gisteravond de procureur vast in de kruiden gezet.

9fa192f5e960ab37fb4a9dc86f79f9fe.jpg


Vanmorgen redelijk op tijd op gestaan om de bbq aan te zetten. 0915 uur ging de fik er in.

df5af23b20ff000b0d74d348b1d2849d.jpg

c6729da729b527bc4d02e4ecdd12e99d.jpg


2 blokjes hout lagen klaar om er in te gaan als de boel goed warm was.

Toen de boel goed warm was de platesetter er in rooster er op thermometer op het rooster en gaan. Oo oeps lek bak vergeten. Alles er weer af, lek bak er tussen en dan het vlees er op.

6829f3a02c1e3d224ee283d6cebccb6f.jpg


0945 gingen we van start. Deksel dicht zoeken naar de juiste temp. Was in het begin even zoeken. Maar na een paar uurtjes gevonden en toen lukte het ook prima om die temp vast te houden.

7c4574746d4ef52479f2858a326dfece.jpg


1100 uur waren we lekker op weg. 41 graden kern.

e674fbb07eeab93d2f790cd5c863a926.jpg


Voor deze pulled pork heb ik het wedstrijd recept van Noskos aangehouden. (Alleen het vlees niet geĆÆnjecteerd) heb nog geen spuit dus dat was geen optie.

Dus de doelstelling was na 5 uur lakken of bij kern temp 74 graden.

Om 1400 uur waren we er bijna.

2eabc88aec60c883e869a2ca50d79a65.jpg


Dus een klein half uurtje later de boel ingelakt.

752cb1353d636256391f4339928bb2ab.jpg


Recept zegt dan weer 2 uur de bbq in die dat hebben we braaf gedaan.

1645 uur de boel lekker ingepakt en door met het laatste stukje.

df724e8f7ac14c8bedf7a473a4d1fa02.jpg


Eind temp was 95 graden maar ik ben van af 90 graden gaan prikken of de haring er al was.

Om 1800 uur hadden we die temp bereikt

145b95a353a724e7bf09f101ff064831.jpg


Toen toen vond ik hem eigenlijk prima en heb ik hem er ook afgehaald.

Even laten uitdampen en toen een uurtje laten rusten.

25322fe48c47017ace76243186c8cc57.jpg


Na een uurtje dus de boel uit elkaar gaan trekken.

Wat een geur, wat een smaak! (Moest toch al even proeven)

063a6c00cb3e472d82660de41faf52aa.jpg


Toen de eind saus er door gedaan en afgemaakt op een broodje met wat augurk en coleslaw.

add7ad6ff91cc778deaf533c3953c901.jpg

cdcdd62209c2089deb66785f58953a14.jpg


Het was heerlijk. Mijn vrouw vond het top. Mijn dochter van 8 heeft na haar broodje nog een flinke portie vlees genomen. Enige kritische noot kwam van mijn zoontje van 5. Die vond het broodje het vlees de augurk prima, maar de coleslaw vond hij helemaal niks .

Al met al een leuke en mooie dag.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.297
Wat een feest met een heerlijke afsluiting. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.282
Leuk verslag met lekker veel en duidelijke foto's, het eind resultaat mag er ook zijn, Hartelijk gefeliciteerd met je KnoršŸ„³
 

KJ_Nico

Kooltjesharker
 
 
Berichten
174
Ziet er goed uit, zaterdag ga ik voor de eerste keer aan de pulled porc.
Watvwas jou gewicht van het vlees?
 

KJ_Nico

Kooltjesharker
 
 
Berichten
174
Oke ik heb 2,1 kg. Moet iedergeval vroeg beginnen lees ik door je verslag.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 

chefkok18

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
135
Ja om ongeveer 1000 uur er op gegaan en om 1900 uur waren we aan het eten. Dus het heeft al met al toch 9 uurtjes geduurd.

Dus ik zou inderdaad niet te laat beginnen. Beter iets te vroeg klaar en warm houden. Als om 2300 uur nog moeten eten. Suc6 in ieder geval.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.298
Mooie PP, gefeliciteerd met je Knor.
Ik kan me de kritische noot van je zoontje wel voorstellen, ik vind een broodje PP met augurk ook veel lekkerder dan met coleslaw ;)
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.721
Lekkere run. Je broodjes PP zien er goed uit. Had ik wel gelusten.
Gefeliciteerd met je knorrie
 

Eelco

Vuurmaker
Berichten
93
Mooie run. En heerlijk stukje vlees zo te zien.

Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 8 Pro met Tapatalk
 

mstevens76

Sprokkelaar
 
 
Berichten
25
Heel herkenbaar van die coleslaw....:ROFLMAO:

Injecteren doe ik ook nooit omdat ik ook geen spuit heb. Nog nooit klachten over gehad dat iemand het miste hier. Gefeliciteerd met je knorrie!!
 

Imker

Kooltjesharker
 
Berichten
112
Heel mooi en ziet er goed uit.
Ik heb al wel een stuk van 2,5kg in de vriezer liggen maar moet er ook nog eens mee beginnen... wel weer een dag lekker in de weer šŸ™‚

šŸ‘
 
Bovenaan Onderaan