- Berichten
- 48
Vandaag wat tijd gevonden voor mijn eerste pulled pork van de Masterbuilt.
De dag ervoor de procureur al iets getrimd en ingespoten volgens het wedstrijdrecept van @noskos
Het is maar goed dat ik de vaccinaties niet zet, de eerste paar prikken spoot me de pekel door de hele keuken.
Na wat oefenen, kwam er wat meer handigheid en was het stukje vlees toch voorzien van de eerste smaakjes.
voor het gemak gekozen voor Noskos The Pulled Pork. Hierna lekker ingepakt en alvast een nachtje gedroomd over de heerlijke verwachting van vandaag.
In de ochtend, rond 9 uur, de Masterbuilt maar eens in de hens gezet. Wat een zeikweer, maar prima om te barbecueen.
Nadat ik rond kwart voor tien mijn zwarte vriend op zo'n 120 graden had, een paar chunks appelhout erbij en de pulled pork erop gezet. Inkbird erin en wachten maar.
Rond de klok van drie uur tikte het vlees de 74 graden aan. Tijd om wat glaze aan te brengen.
Gelijk geleerd, kwam ik helaas achteraf achter, om toch een lekbak te gebruiken.
Met de steeds slechter wordende weersomstandigheden, groeide mijn honger naar comfortfood. Tegen vijven de boel ingepakt in butchers paper. Wederom het geduld op de proef stellen, want wat ziet het er al lekker uit en wat ruikt het goed.
Ik gebruik denk ik de volgende keer toch folie om wat meer sappen te behouden. De bark was mooi, maar geen vloeistof over voor de eindsaus.
Tegen zeven werden vrouw en dochterlief toch wel erg ongeduldig en moest er iets gebeuren. Twee boze dames in huis is tenslotte niets waard.
Daarom met een kerntemperatuur van een goeie 85 graden de zaak uit de kamado gehaald. De priktest gaf echter vertrouwen. Na wat rusten, gepulled en aangemaakt met de eindsaus.
Lekker gegeten op een turks broodje met de coleslaw van @Dominique erbij. Hier helaas geen foto's meer van, want het lijf schreeuwde inmiddels om troostvoer. Wat een heerlijk gerecht en een recept wat ik zeker nog een keer weer ga gebruiken.
Volgende keer net een paar graadjes langer laten doorgaren, dan was het helemaal perfect.
Genoeg over gehouden, dus binnenkort maar eens pulled pork kroketten maken.
Bah, wat een vervelende hobby ook
De dag ervoor de procureur al iets getrimd en ingespoten volgens het wedstrijdrecept van @noskos
Het is maar goed dat ik de vaccinaties niet zet, de eerste paar prikken spoot me de pekel door de hele keuken.
Na wat oefenen, kwam er wat meer handigheid en was het stukje vlees toch voorzien van de eerste smaakjes.
voor het gemak gekozen voor Noskos The Pulled Pork. Hierna lekker ingepakt en alvast een nachtje gedroomd over de heerlijke verwachting van vandaag.
In de ochtend, rond 9 uur, de Masterbuilt maar eens in de hens gezet. Wat een zeikweer, maar prima om te barbecueen.
Nadat ik rond kwart voor tien mijn zwarte vriend op zo'n 120 graden had, een paar chunks appelhout erbij en de pulled pork erop gezet. Inkbird erin en wachten maar.
Rond de klok van drie uur tikte het vlees de 74 graden aan. Tijd om wat glaze aan te brengen.
Gelijk geleerd, kwam ik helaas achteraf achter, om toch een lekbak te gebruiken.
Met de steeds slechter wordende weersomstandigheden, groeide mijn honger naar comfortfood. Tegen vijven de boel ingepakt in butchers paper. Wederom het geduld op de proef stellen, want wat ziet het er al lekker uit en wat ruikt het goed.
Ik gebruik denk ik de volgende keer toch folie om wat meer sappen te behouden. De bark was mooi, maar geen vloeistof over voor de eindsaus.
Tegen zeven werden vrouw en dochterlief toch wel erg ongeduldig en moest er iets gebeuren. Twee boze dames in huis is tenslotte niets waard.
Daarom met een kerntemperatuur van een goeie 85 graden de zaak uit de kamado gehaald. De priktest gaf echter vertrouwen. Na wat rusten, gepulled en aangemaakt met de eindsaus.
Lekker gegeten op een turks broodje met de coleslaw van @Dominique erbij. Hier helaas geen foto's meer van, want het lijf schreeuwde inmiddels om troostvoer. Wat een heerlijk gerecht en een recept wat ik zeker nog een keer weer ga gebruiken.
Volgende keer net een paar graadjes langer laten doorgaren, dan was het helemaal perfect.
Genoeg over gehouden, dus binnenkort maar eens pulled pork kroketten maken.
Bah, wat een vervelende hobby ook
