BasBQ
Beef en Steak

Eerste PP, op de WSJ

 

Dookiy

Tondelzoeker
Berichten
13
Afgelopen week op vakantie geweest in de buurt van Duitsland. De 57cm GBS thuisgelaten maar in de kofferbak was nog wel plek voor de WSJ.  B-)

In totaal op zaterdag +/-10 monden te voeden dus ook (naast heerlijke braadworstjes en hamburgers) zalm en kip gemaakt:
IMG_20150808_161317.jpg


IMG_20150808_170635.jpg


Bij het inkopen ook een mooi stuk Schweinenacken mit Knochen gekocht van circa 3 pond (uiteraard door Ulrike op gewenst gewicht gezaagd)
IMG_20150808_193241.jpg


Idee was om deze op zondag L&S klaar te maken maar uiteindelijk naar de BBQ-sessie op zaterdagavond de briketten aangevuld, beukensnippers erbij en het stukje vlees erop. We hadden geen bijzondere kruiden bij ons dus de rub was zout, peper en cayennepeper. 't Vlees past precies! Ik hoefde dus niet met de luchtschuif te spelen aangezien het vlees ervoor lag en daardoor de circulatie regelde.  ;)
IMG_20150808_224052.jpg


Temperatuur blijft heel constant op 108 graden, pas na 3 uur wat moeten bijstellen. :D
IMG_20150808_201618.jpg


De temperatuur bleef een flinke tijd hangen op 68-71 graden. We're in The Zone! Niet in folie gepakt overigens.
IMG_20150808_224104.jpg


:-O Wakker blijven! Uiteindelijk in het dikste deel (het dichtst bij de briketten) de 84 graden aangetikt, aan de andere kant van het vlees was de temp toen 74 graden. Halve slag gedraaid en nog een zetje gegeven.
IMG_20150809_002143.jpg


Daarna in folie in de koelkast en de volgende ochtend toch nog voor de zekerheid een paar uur in de oven de kerntemperatuur overal in het vlees naar (minimaal) 85 graden gejaagd. Lekkere BBQ saus om door de PP te roeren en op het broodje erbij te doen:
IMG_20150814_170917.jpg


En het eindresultaat:
IMG_20150809_114614.jpg


Conclusie: PP op de WSJ wil best maar de volgende keer denk ik toch maar dat ik de GBS erbij pak. Daar kan ook een nog groter stuk op, want deze batch was binnen no time op!

Als iemand de BBQ saus herkent en weet of deze ook in NL verkocht wordt, houd ik me aanbevolen.  B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan