BasBQ
Beef en Steak

Eerste poging: Beer Can Chicken

 

roekenma

Tondelzoeker
Berichten
11
Wat was het een triest weer, vandaag. Een manier om mijn humeur te verbeteren is om de Q aan te slingeren. Opstelling gemaakt voor indirecte warmte, inclusief wat appelsap en appel-rookhout. Was effen puzzelen, want het is een 47 cm...

Gelukkig lustte mijn zoon het weg te schenken bier, dus dat kreeg een goede bestemming.

Terwijl de starter zijn ding deed de kip in de olie en de rub en vervolgens op het blik gezet. 80 minuten rond de 140 graden (na een uurtje toch maar even gedraaid), een paar minuten rusten en dan... Oppassen dat je je niet over-eet!

20200716_163347.jpg


20200716_175459_HDR.jpg
 
Mooi proces. Kippetje ziet er smakelijk uit.
 
Mooi kippetje geworden
Je kan’m ook afdekken met folie als z’n jas te donker word
 
Ziet er goed uit wellicht je afscherming wat hoger maken als je bang bent dat hij aan een kant te hard gaat ik had daar een rvs plaatje voor uitgezaagd dat werkte prima.

 
Hmmm kippetje! Gefeliciteerd.

Groeten van Robert
 
Goed bezig, gratz met tokkie!
 
Met een kip kun je het beste met z'n 2en zijn. Jij en de kip, dat is het beste

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Lekker chicky. mooi kleurtje heef ie op gedaan. dat moet gesmaakt hebben.
Gefeliciteerd met je tokkie
 
Terug
Bovenaan Onderaan