- Berichten
- 132
Gisteren hebben we (Wollywan en ik) een heerlijke culinaire BBQ gehouden met mijn ouders en zus.
Voor het vlees hebben we een mooie Picanha bij Beef&Steak besteld die overigens keurig op tijd en nog diep bevroren aankwam.
De mee bestelde Tomahawk houden we nog even voor later...
Net als zovelen hebben we het kruiden simpel gehouden: vers gemalen peper en grof zeezout.
Als eigen inbreng hebben we wat teentjes knoflook in plakjes gesneden en die tussen de ingesneden vetlaag gestoken.
Dit zag er leuk uit en brengt op deze manier ook een subtiele smaak over aan het vlees.
Als bijgerecht hadden we vers brood gebakken van een pakje Zeeuwse Vlegel en gebakken krieltjes,
En als toetje: clafoutis (ik vertaal het even naar een soort pudding met in ons geval perziken uit eigen tuin).
Dit allemaal van de BGE uiteraard.
Zelf was ik niet alleen benieuwd naar de smaak, maar als BBQ pyromaan ook naar de eventuele vlammen
Nou dat is mij niet bespaard gebleven, want het haar op mijn linker onderarm is behoorlijk weg geschroeid :blush:
Let dus op als je het deksel sluit en weer wil openen: even "boeren" was bij mij duidelijk niet voldoende.
Het vlees is op zo'n 160 graden indirect gegaard tot een kerntemperatuur van 48 graden. Daarna in folie tijdens de ombouw en opstoken van directe methode op 220+
Toen het vlees 52 graden was kon het wederom in de folie en konden de krieltjes op de gril.
In de tussentijd werd hard gewerkt aan het toetje zodat deze op de BGE kon.
En dan het aansnijden en de eerste hap.
Een paar weken geleden hadden we voor het eerst Picanha gegeten bij Brasil Binkie in Rotterdam
Dit zou een grill restaurant zijn, maar dan wel de enige in zijn soort: geen echte grill te bekennen en dat proef je duidelijk terug in de gerechten. De Picanha daar was grijs doorbakken en ontnomen van alle malsheid. Zonder grillsmaak was het een stuk schoenzool met een iets beter smakend vetlaagje.
We waren dus heel erg benieuwd naar ons resultaat en dat was waan-zin-nig!
Iedereen vond dit verreweg het beste, lekkerste en malste stuk rundvlees wat we ooit geproefd hadden!
Dit doen we zeker vaker.
Hierbij wat foto's






Hemelse malsheid

Whoops....

Voor het vlees hebben we een mooie Picanha bij Beef&Steak besteld die overigens keurig op tijd en nog diep bevroren aankwam.
De mee bestelde Tomahawk houden we nog even voor later...
Net als zovelen hebben we het kruiden simpel gehouden: vers gemalen peper en grof zeezout.
Als eigen inbreng hebben we wat teentjes knoflook in plakjes gesneden en die tussen de ingesneden vetlaag gestoken.
Dit zag er leuk uit en brengt op deze manier ook een subtiele smaak over aan het vlees.
Als bijgerecht hadden we vers brood gebakken van een pakje Zeeuwse Vlegel en gebakken krieltjes,
En als toetje: clafoutis (ik vertaal het even naar een soort pudding met in ons geval perziken uit eigen tuin).
Dit allemaal van de BGE uiteraard.
Zelf was ik niet alleen benieuwd naar de smaak, maar als BBQ pyromaan ook naar de eventuele vlammen

Nou dat is mij niet bespaard gebleven, want het haar op mijn linker onderarm is behoorlijk weg geschroeid :blush:
Let dus op als je het deksel sluit en weer wil openen: even "boeren" was bij mij duidelijk niet voldoende.
Het vlees is op zo'n 160 graden indirect gegaard tot een kerntemperatuur van 48 graden. Daarna in folie tijdens de ombouw en opstoken van directe methode op 220+
Toen het vlees 52 graden was kon het wederom in de folie en konden de krieltjes op de gril.
In de tussentijd werd hard gewerkt aan het toetje zodat deze op de BGE kon.
En dan het aansnijden en de eerste hap.
Een paar weken geleden hadden we voor het eerst Picanha gegeten bij Brasil Binkie in Rotterdam
Dit zou een grill restaurant zijn, maar dan wel de enige in zijn soort: geen echte grill te bekennen en dat proef je duidelijk terug in de gerechten. De Picanha daar was grijs doorbakken en ontnomen van alle malsheid. Zonder grillsmaak was het een stuk schoenzool met een iets beter smakend vetlaagje.
We waren dus heel erg benieuwd naar ons resultaat en dat was waan-zin-nig!
Iedereen vond dit verreweg het beste, lekkerste en malste stuk rundvlees wat we ooit geproefd hadden!
Dit doen we zeker vaker.
Hierbij wat foto's






Hemelse malsheid

Whoops....
