- Berichten
- 65
Gisteren de Weber mastertouch aangestoken om voor de eerste keer spareribs te maken op e 3-2-1 manier (werkelijk 3-0,75-1). De ribben de avond van te voren ontvliest en in de rub gezet. Ribben gekocht bij de plaatstelijke slager, Slagerij Schneider in Terneuzen.
Recept van de Rub gevonden ergens op het internet:
- 1 cup bruine basterdsuiker (hand alleen maar lichtbruine in huis)
- 1/2 cup paprika poeder
- 2 tl zout
- 1 tl vers gemalen peper
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl mosterdpoeder
Ik had hiervan uiteindelijk nog ongeveer de helft over.
De volgende dag een snake gelegd en een briket of 8 aangestoken. Eerste kreeg ik maar weinig temperatuur in de bbq, dus uiteindelijk nog 4 extra briketten aangestoken. Hierna kon ik mijn temperatuur mooi onder controle houden tussen de 110 en 120 graden. Lekbak met water geplaatst en de ribben erop gezet in het ikea rekje voor de komende 3 uur.
Na drie uur roken (met een pakketje whiskey snippers) zagen ze er mooi van kleur uit. Tijd om in te pakken. Dit gedaan volgens het recept van Dennis. Boter, agave siroop en bruine basterdsuiker. Ik heb ze ongeveer 3 kwartier laten garen in de folie. Nadat ze in de folie geweest waren zagen ze er prachtig uit. Nog even een half uurtje laten opdrogenen daarna in gesmeerd met BBQ saus. Deze heb ik niet zelf gemaakt. Dit was de Remia BBQ sauce The Real Black Jack Smokey.
Hier na nog een half uurtje de BBQ saus laten karameliseren en toen was het tijd om te proeven. Ze waren goed mals. De personen waar ik mee proefde vonden de ribs heerlijk. Ik persoonlijk vond ze behoorlijk zoet. Eigenlijk iets te zoet. Iemand nog tips. Misschien de suiker in de rub weg laten?? Ik hoor het graag. Al bij al een prima resultaat en mijn eerste "lange" run op de Weber!!
Recept van de Rub gevonden ergens op het internet:
- 1 cup bruine basterdsuiker (hand alleen maar lichtbruine in huis)
- 1/2 cup paprika poeder
- 2 tl zout
- 1 tl vers gemalen peper
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl mosterdpoeder
Ik had hiervan uiteindelijk nog ongeveer de helft over.
De volgende dag een snake gelegd en een briket of 8 aangestoken. Eerste kreeg ik maar weinig temperatuur in de bbq, dus uiteindelijk nog 4 extra briketten aangestoken. Hierna kon ik mijn temperatuur mooi onder controle houden tussen de 110 en 120 graden. Lekbak met water geplaatst en de ribben erop gezet in het ikea rekje voor de komende 3 uur.
Na drie uur roken (met een pakketje whiskey snippers) zagen ze er mooi van kleur uit. Tijd om in te pakken. Dit gedaan volgens het recept van Dennis. Boter, agave siroop en bruine basterdsuiker. Ik heb ze ongeveer 3 kwartier laten garen in de folie. Nadat ze in de folie geweest waren zagen ze er prachtig uit. Nog even een half uurtje laten opdrogenen daarna in gesmeerd met BBQ saus. Deze heb ik niet zelf gemaakt. Dit was de Remia BBQ sauce The Real Black Jack Smokey.
Hier na nog een half uurtje de BBQ saus laten karameliseren en toen was het tijd om te proeven. Ze waren goed mals. De personen waar ik mee proefde vonden de ribs heerlijk. Ik persoonlijk vond ze behoorlijk zoet. Eigenlijk iets te zoet. Iemand nog tips. Misschien de suiker in de rub weg laten?? Ik hoor het graag. Al bij al een prima resultaat en mijn eerste "lange" run op de Weber!!
