- Berichten
- 1.840
Beste BBQers,
Eindelijk mijn eerste echte post na mijn voorstelrondje.
Ik wil jullie graag meenemen naar het eerste echte gerecht wat ik heb bereid op mijn Kamado en het verhaal erachter.
Na de eerste keer mijn Bastard te hebben opgestookt voor een standaard lapje van de supermarkt, zeg maar om een beetje het gevoel te krijgen, heb ik mezelf direct voor de leeuwen gegooid.
De ouders van mijn vriendin uitgenodigd voor een low en slow sessie om Spareribs op de 3-2-1 methode op tafel te krijgen. Direct drie grote spareribs gekocht met een goede hoeveelheid vlees.
Dus eerst even inlezen op internet, youtube filmpje opzoeken en nog een bbq boek doornemen. Ik ben er klaar voor! of toch niet! toch nog maar ??n keer kijken hoe het moet. :-S
Met de druk die ik mezelf heb opgelegd en met de zorgen of ik de temperatuur niet teveel laat doorschieten, ga ik vol enthousiasme en met een positieve dosis spanning aan de slag om mijn gasten en mezelf te trakteren op echte ribs van mijn eigen Kamado. B-)
Tijd om ??n en ander voor te bereiden. Wat vet eraf snijden, de spareribs ontvliezen! Gelukkig, dat ging makkelijker dan ik dacht mede dankzij alle tips die ik hier heb gelezen.
BBQ aansteken met een aanmaak wokkel! Vervolgens een basis bbq dryrub aanbrengen op de ribs. Vooral het mezelf niet te moeilijk maken de eerste keer!
Dan ongeveer 3 uur de ribs op de Kamado laten garen rond de 120 graden. Daarna nog 2 uur maar nu in aluminium folie waarbij appelsap is bijgevoegd. De ribs insmeren met saus en dan nog een uurtje na-garen en 10-15 minuten voor het einde nog een extra laagje aanbrengen voor kleur en smaak. Ik heb bewust gekozen voor twee bbq sausen. Een pittige bbq-saus voor twee van de drie ribs en voor de laatste een meer neutrale fris zoetige bbq saus voor de mensen die niet van pittig houden.
Nou Toen was het zover! Na het laten rusten kon ik de ribs gaan aansnijden!
= Schietgebedje! =
Fantastisch, het mes sneed door het vlees als door boter en de avond werd ??n groot feest.
Het vlees heeft daar zeker aan bijgedragen, oh wat enorm lekker! =P~
Hoewel dit verhaal zich enkele weken geleden heeft afgespeeld, kan ik nog steeds vol trots zeggen dat ik hiervan heb genoten en dat ik niet meer stuk bij haar familie.
In de tussentijd heb ik al enkele andere gerechten bereid die als hiervoor interesse is graag met jullie wil delen. Door de focus geen fouten te maken, is het maken van goede foto's er soms bij ingeschoten.
Desalniettemin hierbij enkele foto's van ribs van deze geslaagde avond! <
Dryrub aangebracht
Op de Kamado
Even laten Rusten
Met vriendelijke groet,
Bram
Eindelijk mijn eerste echte post na mijn voorstelrondje.
Ik wil jullie graag meenemen naar het eerste echte gerecht wat ik heb bereid op mijn Kamado en het verhaal erachter.
Na de eerste keer mijn Bastard te hebben opgestookt voor een standaard lapje van de supermarkt, zeg maar om een beetje het gevoel te krijgen, heb ik mezelf direct voor de leeuwen gegooid.
De ouders van mijn vriendin uitgenodigd voor een low en slow sessie om Spareribs op de 3-2-1 methode op tafel te krijgen. Direct drie grote spareribs gekocht met een goede hoeveelheid vlees.
Dus eerst even inlezen op internet, youtube filmpje opzoeken en nog een bbq boek doornemen. Ik ben er klaar voor! of toch niet! toch nog maar ??n keer kijken hoe het moet. :-S
Met de druk die ik mezelf heb opgelegd en met de zorgen of ik de temperatuur niet teveel laat doorschieten, ga ik vol enthousiasme en met een positieve dosis spanning aan de slag om mijn gasten en mezelf te trakteren op echte ribs van mijn eigen Kamado. B-)
Tijd om ??n en ander voor te bereiden. Wat vet eraf snijden, de spareribs ontvliezen! Gelukkig, dat ging makkelijker dan ik dacht mede dankzij alle tips die ik hier heb gelezen.
BBQ aansteken met een aanmaak wokkel! Vervolgens een basis bbq dryrub aanbrengen op de ribs. Vooral het mezelf niet te moeilijk maken de eerste keer!
Dan ongeveer 3 uur de ribs op de Kamado laten garen rond de 120 graden. Daarna nog 2 uur maar nu in aluminium folie waarbij appelsap is bijgevoegd. De ribs insmeren met saus en dan nog een uurtje na-garen en 10-15 minuten voor het einde nog een extra laagje aanbrengen voor kleur en smaak. Ik heb bewust gekozen voor twee bbq sausen. Een pittige bbq-saus voor twee van de drie ribs en voor de laatste een meer neutrale fris zoetige bbq saus voor de mensen die niet van pittig houden.
Nou Toen was het zover! Na het laten rusten kon ik de ribs gaan aansnijden!
= Schietgebedje! =
Fantastisch, het mes sneed door het vlees als door boter en de avond werd ??n groot feest.
Het vlees heeft daar zeker aan bijgedragen, oh wat enorm lekker! =P~
Hoewel dit verhaal zich enkele weken geleden heeft afgespeeld, kan ik nog steeds vol trots zeggen dat ik hiervan heb genoten en dat ik niet meer stuk bij haar familie.
In de tussentijd heb ik al enkele andere gerechten bereid die als hiervoor interesse is graag met jullie wil delen. Door de focus geen fouten te maken, is het maken van goede foto's er soms bij ingeschoten.
Desalniettemin hierbij enkele foto's van ribs van deze geslaagde avond! <

Dryrub aangebracht

Op de Kamado

Even laten Rusten

Met vriendelijke groet,
Bram