Het moest er toch eens van komen, na veel lezen en YouTube filmpjes kijken zelf spareribs maken. Volgende week de verjaardag van m?n dochter en dan wil ik spareribs maken, goede reden om een testrun te doen.
Bij bollensteak dik bevleesde ribben besteld.
Afgelopen vrijdag eerst in de rub gezet en ingepakt in folie:
Gisteren rond half 11 begonnen met de smoker inrichten na het aansteken van een volle starter:
(Helaas rookhout van whiskeyvaten omdat appel chunks eerder besteld hadden moeten zijn en hier in de regio niet af te halen zijn)
Rond kwart over 11 was de smoker op temperatuur en konden de ribben erop:
Foto van na 3 uur:
Na 3 uur op 100 a 110 graden heb ik ze (individueel) ingepakt in een dubbele laag alu-folie en daar wat appelsap in gestopt bij de ribben:
Na twee uur ik folie heb ik de sappen opgevangen in een bak en vermengd met bbq saus om de ribben mee in te smeren:
En na een half uurtje nog een keer smeren:
Gelukkig dacht ik nog net op tijd aan een foto van het eindproduct op het bord:
Voor de rub en de saus heb ik heel lui geen dingen zelf gemaakt maar kant en klaar spul van de Sligro gebruikt. Ik moet zeggen dat ik daar geen last van heb gehad en iedereen heeft zitten smullen!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Bij bollensteak dik bevleesde ribben besteld.
Afgelopen vrijdag eerst in de rub gezet en ingepakt in folie:

Gisteren rond half 11 begonnen met de smoker inrichten na het aansteken van een volle starter:

(Helaas rookhout van whiskeyvaten omdat appel chunks eerder besteld hadden moeten zijn en hier in de regio niet af te halen zijn)
Rond kwart over 11 was de smoker op temperatuur en konden de ribben erop:

Foto van na 3 uur:

Na 3 uur op 100 a 110 graden heb ik ze (individueel) ingepakt in een dubbele laag alu-folie en daar wat appelsap in gestopt bij de ribben:

Na twee uur ik folie heb ik de sappen opgevangen in een bak en vermengd met bbq saus om de ribben mee in te smeren:

En na een half uurtje nog een keer smeren:

Gelukkig dacht ik nog net op tijd aan een foto van het eindproduct op het bord:

Voor de rub en de saus heb ik heel lui geen dingen zelf gemaakt maar kant en klaar spul van de Sligro gebruikt. Ik moet zeggen dat ik daar geen last van heb gehad en iedereen heeft zitten smullen!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk