- Berichten
- 771
Nou, daar gaan we dan... Spareribs is natuurlijk een must om een keer bereid te hebben op de BBQ. Vandaag ga ik voor de 3-1-1 methode!
De twee strings van de Hanos al even laten ontdooien, en zojuist mijn geduld verloren op het verwijderen van het vlies.... De eerste string waarin ik begon werkte totaal niet mee. Even diep ademhalen en geswitcht naar de andere om te bewijzen dat het vast aan mij ligt! Niet dus... 10 seconden en het vlies was eraf.
Het eerste rack zo goed als mogelijk maar eraf gepulkt, en hup, in de rub!
Hiervoor heb ik ook mijn eerste eigen rub gemaakt, "koffie rub van fette sau" volgens het BBQ Sauzen Rubs & Marinades boek van Steven Raichlen.
En de ribjes er warmpjes bijgelegd op de Weber 57 OTP met wat whiskey eiken snippers.
Na het inpakken snel een plaatje geschoten:
Het bijsturen was nauwelijks nodig vandaag
ik kan zelfs tegenwoordig een temperatuur grafiekje posten
dit was de eerste keer met de Inkbird IBBQ-4T, en ik ben zeer tevreden! De batterij loopt alleen voor mijn gevoel wat snel leeg.
En dan het resultaat, na het aflakken met Sweet baby rays:
Het vlees liet gemakkelijk los van de botten, maar er was ook nog een lekkere bite
heerlijk gesmuld vanavond!
De vrouwelijke wederhelft had als probeersel een gevulde courgette gemaakt, paste er prima bij.
Het was eigenlijk te veel, maar het is toch op gegaan.
De twee strings van de Hanos al even laten ontdooien, en zojuist mijn geduld verloren op het verwijderen van het vlies.... De eerste string waarin ik begon werkte totaal niet mee. Even diep ademhalen en geswitcht naar de andere om te bewijzen dat het vast aan mij ligt! Niet dus... 10 seconden en het vlies was eraf.
Het eerste rack zo goed als mogelijk maar eraf gepulkt, en hup, in de rub!
Hiervoor heb ik ook mijn eerste eigen rub gemaakt, "koffie rub van fette sau" volgens het BBQ Sauzen Rubs & Marinades boek van Steven Raichlen.
En de ribjes er warmpjes bijgelegd op de Weber 57 OTP met wat whiskey eiken snippers.
Na het inpakken snel een plaatje geschoten:
Het bijsturen was nauwelijks nodig vandaag


En dan het resultaat, na het aflakken met Sweet baby rays:
Het vlees liet gemakkelijk los van de botten, maar er was ook nog een lekkere bite

De vrouwelijke wederhelft had als probeersel een gevulde courgette gemaakt, paste er prima bij.
Het was eigenlijk te veel, maar het is toch op gegaan.
Laatst bewerkt: