- Berichten
- 161
Hi allemaal,
Hier weer een verslagje van een BBQ-sessie. Dit keer zijn het spareribs (volgens de 3-2-1 methode).
Na wat filmpjes van NOSKOS te hebben bekeken leek het me nu toch echt tijd om spareribs volgens de 3-2-1 methode te maken. Dus, onvliezen, marineren, BGE opstarten voor low-n-slow en de ribbetjes erop. Spannend!
Het eindresultaat mocht er wezen maar ruimte voor verbetering is er ook zeker. Aange zien ik indo ben en daarmee verzot ben op saté heb ik de spareribs met een soortgelijke marinade gemaakt als waarmee ik ook de sate marineer. Dit is een standaard marinade op basis van ketjap, gember, ui, knoflook en nog wat kruiden. Alles, zoals een indo doet, op gevoel. De BGE en de methode echter wel volgens een gerenomeerde methode. 3 uur op een lage temp zonder niks. Alleen de marinade, dan een uurtje ingepakt met een beetje boter en donkerbruine basterdsuiker om ze daarna af te lakken met de ingedikte marinade. Het resultaat was, heerlijk malse spareribs waar naar mijn mening nog net iets meer smaak aan meegegeven mocht worden. Maar ach, dat is voor de volgende keer.
Helaas helemaal vergeten om meerdere foto's te maken maar zo zagen ze er ongeveer uit.
Hier weer een verslagje van een BBQ-sessie. Dit keer zijn het spareribs (volgens de 3-2-1 methode).
Na wat filmpjes van NOSKOS te hebben bekeken leek het me nu toch echt tijd om spareribs volgens de 3-2-1 methode te maken. Dus, onvliezen, marineren, BGE opstarten voor low-n-slow en de ribbetjes erop. Spannend!
Het eindresultaat mocht er wezen maar ruimte voor verbetering is er ook zeker. Aange zien ik indo ben en daarmee verzot ben op saté heb ik de spareribs met een soortgelijke marinade gemaakt als waarmee ik ook de sate marineer. Dit is een standaard marinade op basis van ketjap, gember, ui, knoflook en nog wat kruiden. Alles, zoals een indo doet, op gevoel. De BGE en de methode echter wel volgens een gerenomeerde methode. 3 uur op een lage temp zonder niks. Alleen de marinade, dan een uurtje ingepakt met een beetje boter en donkerbruine basterdsuiker om ze daarna af te lakken met de ingedikte marinade. Het resultaat was, heerlijk malse spareribs waar naar mijn mening nog net iets meer smaak aan meegegeven mocht worden. Maar ach, dat is voor de volgende keer.
Helaas helemaal vergeten om meerdere foto's te maken maar zo zagen ze er ongeveer uit.