- Berichten
- 3.792
Tot nu toe de spareribs gemaakt op de 3-2-1 methode. Overigens nooit de volledige tijden maar wel met inpakken.
Door ervaringen hier op het forum wel nieuwsgierig geworden naar de Easterwood methode.
Had nog een streng in de vriezer liggen:
Backribs van "Swift"
Zagen er prima uit. Lekker dik bevleesd
- ribs droog gedept en lekker ingemasseerd met mayonaise.
- gerubbed met Noskos pulled pork mix.
En na 6 uurtjes op de BBQ:
BBQ indirect en klaar gemaakt voor de 160 graden.
Rookhout appel en kers beide een blokje.
Ribs erop en in ca 30 minuten naar de 160 graden.
Dit 90 minuten vast gehouden. Na wat prikken besloten hier nog een 20 minuten bij te doen.
Waren best dikke ribben.
Het resultaat voor aflakken na 110 minuten:
Afgelakt met een mix van 4 delen Noskos bbqsaus. 2 delen Ketjap Manis en een tl siracha. En nog 30 minuten laten drogen
Resultaat:
Vlees had duidelijk meer "bite" dan bij mijn 3-2-1 bereiding. Kwam wel heel mooi van het bot. Het was gewoon een heerlijke rib.
Gewoon lekker gegeten.
Interessante discussie aan tafel.......
Dochterlief vond het "te vlezig" en geeft de voorkeur aan de "3-2-1" .
Beide zoons hebben een duidelijke voorkeur voor de Easterwood ribs.
Echtgenote is geen liefhebber van ribs en krijgt daarom altijd een stukje zalm... (Is mooi te bereiden tijdens het aflakken) maar heeft in deze dus geen mening
Ik heb eigenlijk geen voorkeur, vindt beide bereidingen zeer smakelijk. Easterwood scheelt wel in "gedoe" (niet inpakken)...
Ik ga toch maar eens proberen of ik op zijn Easterwoods met wat langer doorgaren dochterlief te breiden kan stellen....
-wordt vervolgd-
Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
Door ervaringen hier op het forum wel nieuwsgierig geworden naar de Easterwood methode.
Had nog een streng in de vriezer liggen:
Backribs van "Swift"
Zagen er prima uit. Lekker dik bevleesd

- ribs droog gedept en lekker ingemasseerd met mayonaise.
- gerubbed met Noskos pulled pork mix.
En na 6 uurtjes op de BBQ:

BBQ indirect en klaar gemaakt voor de 160 graden.
Rookhout appel en kers beide een blokje.
Ribs erop en in ca 30 minuten naar de 160 graden.
Dit 90 minuten vast gehouden. Na wat prikken besloten hier nog een 20 minuten bij te doen.
Waren best dikke ribben.
Het resultaat voor aflakken na 110 minuten:

Afgelakt met een mix van 4 delen Noskos bbqsaus. 2 delen Ketjap Manis en een tl siracha. En nog 30 minuten laten drogen

Resultaat:

Vlees had duidelijk meer "bite" dan bij mijn 3-2-1 bereiding. Kwam wel heel mooi van het bot. Het was gewoon een heerlijke rib.
Gewoon lekker gegeten.
Interessante discussie aan tafel.......
Dochterlief vond het "te vlezig" en geeft de voorkeur aan de "3-2-1" .
Beide zoons hebben een duidelijke voorkeur voor de Easterwood ribs.
Echtgenote is geen liefhebber van ribs en krijgt daarom altijd een stukje zalm... (Is mooi te bereiden tijdens het aflakken) maar heeft in deze dus geen mening

Ik heb eigenlijk geen voorkeur, vindt beide bereidingen zeer smakelijk. Easterwood scheelt wel in "gedoe" (niet inpakken)...
Ik ga toch maar eens proberen of ik op zijn Easterwoods met wat langer doorgaren dochterlief te breiden kan stellen....
-wordt vervolgd-
Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk