Dag,
Ik heb bij de plaatselijke slager 2 spareribs gekocht. Ik heb deze met de piggy mix kruiden van jord althuizen ingesmeerd en 3 uur laten roken met 2 handen appelsnippers. Ik heb een master touch premium bbq met diffuser plate. Op de plate heb ik een bakje water gezet. Ik wilde 110 graden, maar had moeite om onder de 120 te blijven. Ik moest een paar keer alle schuiven dichthouden. Na 3 uur heb ik de ribs volgens de noskos receptuur 3 kwartier in folie gepakt met boter, agave siroop en bruine suiker en daarna afgelakt met bbq saus.
De ribs waren lekker sticky en hadden een mooie kleur al zeg ik het zelf. Ik vond ze wel droger en harder dan verwacht. Wellicht de volgende keer wat langer in de folie of proberen de temp toch nog wat lager te houden. Ze waren in ieder geval lekker en waren allemaal zo op.
Ik heb bij de plaatselijke slager 2 spareribs gekocht. Ik heb deze met de piggy mix kruiden van jord althuizen ingesmeerd en 3 uur laten roken met 2 handen appelsnippers. Ik heb een master touch premium bbq met diffuser plate. Op de plate heb ik een bakje water gezet. Ik wilde 110 graden, maar had moeite om onder de 120 te blijven. Ik moest een paar keer alle schuiven dichthouden. Na 3 uur heb ik de ribs volgens de noskos receptuur 3 kwartier in folie gepakt met boter, agave siroop en bruine suiker en daarna afgelakt met bbq saus.
De ribs waren lekker sticky en hadden een mooie kleur al zeg ik het zelf. Ik vond ze wel droger en harder dan verwacht. Wellicht de volgende keer wat langer in de folie of proberen de temp toch nog wat lager te houden. Ze waren in ieder geval lekker en waren allemaal zo op.