BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer spareribs 3-2-1

Lauran

Vuurmaker
Berichten
67
Voor de eerste maal Spareribs op mijn nieuwe Grizzly Grill.
Had ze al een keer geprobeerd op mijn Mini Patton maar dit mislukte faliekant omdat ik de temperatuurbeheersing niet goed kreeg.
Nu met de GG is dat een ander verhaal. Deze is perfect te beheersen.
Heb de spareribs een avond van te voren met een zelf gemaakt rub ingewreven.
Kruiden die ik hiervoor heb gebruikt:
4 eetlepels bruine basterdsuiker.
2 eetlepels paprikapoeder.
1 eetlepel zout.
1 theelepel cayenne.
1 theelepel komijnpoeder
1.5 theelepel mosterdpoeder.
1.5 theelepel knoflookpoeder.
1.5 theelepel uienpoeder.
De dag van bakken:
Kamado stabiel op 110 graden. 3 uur gerookt met 2 chunks appelhout.
Daarna de ribben besproeid met appelsap en appelazijn. terug geplaatst in de folie in een badje van appelsap voor 2 uur.
De BBQ saus had ik ondertussen al klaar gemaakt van Texas BBQ saus met een bruine suiker en zoete sojasaus. Ribben ingestreken en deze terug voor het laatste uurtje. Ik heb alles gedaan op een temperatuur van 110 graden. Kan je zeggen dat mijn vrouwtje zeer aangenaam verrast was toen ze ging proeven. Aan haar gezicht zag ik dat het goed zat. Daar doe ik het voor 🥰

1.jpg


2.jpg


3.jpg


4.jpg


5.jpg
 
Ik heb net mijn boterhammen op maar deze zou ik nog wel lusten!

Lekker zeg. 😋
 
potverdikkie
die zien er lekker uit zeg
 
Klein maar fijn.
Zien er mooi uit.
 
Mooie ribben geworden zo! Lekker rode kleur past er altijd wel bij. Wat betreft de 3,2,1 methode zou je met kortere tijden af kunnen. 2, 1.5, 0.5 zou meer als genoeg zijn. Die 6 uur doe je pas met erg dik bevleesde ribben.
 
Dun maar lekker . Ziet er top uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan