- Berichten
- 59
Vandaag voor het eerst spareribs volgens de 3-2-1 methode gemaakt. Recept kwam van The Bastard, maar ik heb hun rub en saus niet in huis. Dus geïmproviseerd met Twisted Q Wicked Bourbon rub en Saus Guru Cola BBQ saus.
Gisteravond heb ik de spareribs in de rub gezet en zo’n 14 uur in de koelkast laten staan. Vanmorgen om half 12 de Bastard aangezet, op laten warmen tot 130 graden, kersenrookhout erin, platesetter erop en het feest kon beginnen.
Na 20 minuten op 130 en 2 uur en 40 minuten op 110 graden heb ik de ribbetjes ingepakt in slagerspapier nadat ik ze eerst gemopt had met een mengsel van honing en Jack Daniels Tennessee Honey Liquor. Vervolgens de Bastard naar 120 graden gebracht en twee uur laten liggen.
Het laatste uur iedere 10 minuten gelakt met de Cola BBQ saus, die ik als saus iets te zoet vind, maar waarvan ik vermoedde dat deze in combinatie met de overige ingrediënten wel eens prima tot zijn recht zou kunnen komen.
Mijn vermoeden bleek juist: de ribbetjes waren prima (de kipspies heb ik er het laatste uur bijgegooid, mijn vrouw houdt niet van spareribs). Ze hadden iets sappiger gemogen (iemand tips?), maar voor een eerste keer ben ik zeker tevreden.
Gisteravond heb ik de spareribs in de rub gezet en zo’n 14 uur in de koelkast laten staan. Vanmorgen om half 12 de Bastard aangezet, op laten warmen tot 130 graden, kersenrookhout erin, platesetter erop en het feest kon beginnen.
Na 20 minuten op 130 en 2 uur en 40 minuten op 110 graden heb ik de ribbetjes ingepakt in slagerspapier nadat ik ze eerst gemopt had met een mengsel van honing en Jack Daniels Tennessee Honey Liquor. Vervolgens de Bastard naar 120 graden gebracht en twee uur laten liggen.
Het laatste uur iedere 10 minuten gelakt met de Cola BBQ saus, die ik als saus iets te zoet vind, maar waarvan ik vermoedde dat deze in combinatie met de overige ingrediënten wel eens prima tot zijn recht zou kunnen komen.
Mijn vermoeden bleek juist: de ribbetjes waren prima (de kipspies heb ik er het laatste uur bijgegooid, mijn vrouw houdt niet van spareribs). Ze hadden iets sappiger gemogen (iemand tips?), maar voor een eerste keer ben ik zeker tevreden.