Stel, het is een zondag, er is code geel met veel wind en regen voorspeld, maar je hebt toch trek een een “klein stukkie lekker vlees”, wat doe je dan?
Juist, je gaat gewoon lekker TOCH bbq-en
Voor alles is een eerste keer, dus ook voor 2.9kg shortribs.
De dag van te voren preppen: beetje (met nadruk op beetje, want hier in huis houden we wel van wat vet op ons vlees) trimmen en in de (koffie)rub gezet voor overnight
Vanochtend rond een uurtje of 10 de bbq aangestoken en ingesteld rond de 130C.
Na een uurtje of 2.5 een kerntemp van 72C, dus tijd om ff in te pakken (met een beetje appelsap/water erbij) in folie
Na t inpakken weer op de bbq, en na weer ongeveer 2u een kerntemp van 96c en heerlijk zacht tijdens t prikken
En dan rest er nog maar 1 ding: aanvallen…
Het is YUMMY! (Hoewel ik, maar de rest van t huis vindt t precies andersom, toch de voorkeur zou geven aan een brisket, maar das natuurlijk persoonlijke voorkeur…)
Sowieso een aanradertje voor iedereen, al was t maar vanwege de zeer fotogenieke grote ribs
Juist, je gaat gewoon lekker TOCH bbq-en
Voor alles is een eerste keer, dus ook voor 2.9kg shortribs.
De dag van te voren preppen: beetje (met nadruk op beetje, want hier in huis houden we wel van wat vet op ons vlees) trimmen en in de (koffie)rub gezet voor overnight
Vanochtend rond een uurtje of 10 de bbq aangestoken en ingesteld rond de 130C.
Na een uurtje of 2.5 een kerntemp van 72C, dus tijd om ff in te pakken (met een beetje appelsap/water erbij) in folie
Na t inpakken weer op de bbq, en na weer ongeveer 2u een kerntemp van 96c en heerlijk zacht tijdens t prikken
En dan rest er nog maar 1 ding: aanvallen…
Het is YUMMY! (Hoewel ik, maar de rest van t huis vindt t precies andersom, toch de voorkeur zou geven aan een brisket, maar das natuurlijk persoonlijke voorkeur…)
Sowieso een aanradertje voor iedereen, al was t maar vanwege de zeer fotogenieke grote ribs

Laatst bewerkt: