BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer shortribs

Reynald

Vuurmaker
Berichten
69
Stel, het is een zondag, er is code geel met veel wind en regen voorspeld, maar je hebt toch trek een een “klein stukkie lekker vlees”, wat doe je dan?

Juist, je gaat gewoon lekker TOCH bbq-en

Voor alles is een eerste keer, dus ook voor 2.9kg shortribs.

De dag van te voren preppen: beetje (met nadruk op beetje, want hier in huis houden we wel van wat vet op ons vlees) trimmen en in de (koffie)rub gezet voor overnight

IMG_9457.jpeg

IMG_9458.jpeg

IMG_9459.jpeg

IMG_9460.jpeg

IMG_9461.jpeg


Vanochtend rond een uurtje of 10 de bbq aangestoken en ingesteld rond de 130C.

IMG_9462.jpeg


Na een uurtje of 2.5 een kerntemp van 72C, dus tijd om ff in te pakken (met een beetje appelsap/water erbij) in folie

IMG_9463.jpeg


Na t inpakken weer op de bbq, en na weer ongeveer 2u een kerntemp van 96c en heerlijk zacht tijdens t prikken

IMG_9466.jpeg

IMG_9467.jpeg


En dan rest er nog maar 1 ding: aanvallen…

IMG_9468.jpeg

IMG_9469.jpeg

IMG_9470.jpeg



Het is YUMMY! (Hoewel ik, maar de rest van t huis vindt t precies andersom, toch de voorkeur zou geven aan een brisket, maar das natuurlijk persoonlijke voorkeur…)

Sowieso een aanradertje voor iedereen, al was t maar vanwege de zeer fotogenieke grote ribs 😃
 
Laatst bewerkt:
Ziet er goed uit

Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
 
Keurig! Ik vind deze persoonlijk toch meer value for the buck vergeleken met Brisket. Dit kost minder tijd en structuur is min of meer hetzelfde..(?)
 
Terug
Bovenaan Onderaan