BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer rotisserie!

Mss dat ik nog ooit een draaispit aankoop, maar wat maakt nu juist het verschil? Waarom is een kip opt draaispit lekkerder dan bv gevlinderd of BCC?
 
Mss dat ik nog ooit een draaispit aankoop, maar wat maakt nu juist het verschil? Waarom is een kip opt draaispit lekkerder dan bv gevlinderd of BCC?
Het verschil tussen bcc en spit is niet heel erg groot
Tussen bcc en gevlinderd is het verschil groter
 
Aan het spit kun je de kip vullen met van alles en nog wat (zoals een doorgeprikte citroen, wat takjes tijm en rozemarijn), dat is bij bcc lastiger en bij gevlinderd al helemaal onmogelijk natuurlijk :)
Op het spit kun je een mooie combinatie maken van direct en indirect. Het vet wat op de kolen druipt geeft een eigen smaakvolle rook en door de directe hitte wordt het vel krokanter dan bij alleen indirect, terwijl de garing ongeveer hetzelfde verloopt.
De enige manier waarop ik tegenwoordig nog hele kip bereid is met de rotisserie.
 
Heerlijk kippetje goed gelukt dus voor de eerste keer 😋
 
Aan het spit kun je de kip vullen met van alles en nog wat (zoals een doorgeprikte citroen, wat takjes tijm en rozemarijn), dat is bij bcc lastiger en bij gevlinderd al helemaal onmogelijk natuurlijk :)
Op het spit kun je een mooie combinatie maken van direct en indirect. Het vet wat op de kolen druipt geeft een eigen smaakvolle rook en door de directe hitte wordt het vel krokanter dan bij alleen indirect, terwijl de garing ongeveer hetzelfde verloopt.
De enige manier waarop ik tegenwoordig nog hele kip bereid is met de rotisserie.
Same here !
 
Lekkere kippies.
Heb je geen lekbakje geplaatst ?
 
Een fantastisch mooi kippetje Alex!
 
Zo lekker, kip aan het spit. Bedruipt zichzelf en mooi gelijkmatige garing, heerlijk! 🐔🍗🍗
 
Terug
Bovenaan Onderaan