BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer ribs

 

M_grill

Sprokkelaar
Berichten
42
Gister voor het eerst spare-ribs gemaakt van de Q. Het doel was 3 uur roken 2 uur in folie en 1 uur lakken, is uiteindelijk 2,5 uur roken 2,5 uur folie en 1 uur lakken geworden. Voor het eerst semi tijdstress aangezien in voor, hoofd en na van de Q wilde maken, maar het is gelukt!

Helaas geen foto van het voorgerecht, portobello caprese was echt heeerlijk (uit de allerhande, echt een aanrader). Als hoofd spare-ribs met hasselback aardappelen en gegrilde groene asperges. Uiteindelijk de spare-ribs kort onder alu folie gelegd, opgestookt en de asperges gegrillt op ong. 225 graden. Als nagerecht op dezelfde temperatuur ananas gegrild, na ze gemarineerd te hebben in een mengsel van bruine basterdsuiker, boter, kaneel en honing.

En nu het leukste, de foto’s 😝

2F462330-2138-4629-9291-3FD6D4ABBFFC.jpeg

27A39ADD-27EC-4317-86D2-CBC3816A9E28.jpeg

D2661FB1-6FFF-4FE3-80B1-C67C0E349A7D.jpeg

D773B700-5C43-487F-815D-BEF3B9EE5876.jpeg

80BF5764-D674-4EC4-B54E-E8EC06DF7255.jpeg

D950B2CB-AAFB-4332-862D-CC23D287E50A.jpeg
 
Het ziet er allemaal prima uit. Hoe vond je de spareribs?
 
Structuur was perfect, vielen net niet helemaal van het bot af. Naar mijn smaak wel iets te zoet dus volgende keer een iets andere bbq saus en een pittige chilisaus in de lak.
 
mooie ribben zeg.
had graag geproefd
 
Terug
Bovenaan Onderaan