Bij de Makro zag ik een mooi stuk ribeye aan een stuk liggen en aangezien dat al een tijdje op mijn verlanglijstje staat om eens te bereiden op de barbecue heb ik het maar eens meegenomen.
Na het uit de koelkast te hebben gehaald en op kamertemperatuur te laten komen heb ik er een aantal plakken van ongeveer 2,5/3cm te snijden.

Met alleen wat peper en zout heb ik de barbecue aan ??n zijde gevuld met een starter gloeiende kooltjes. Daarna de ribeye's eerst indirect laten garen tot ongeveer 48 graden kerntemperatuur

Daarna de ribeye's nog even afgegrild direct boven de kooltjes voor mooie grillstrepen


Daarna nog heel even laten rusten om de sappen weer mooi door het vlees te laten verdelen. Toen we het vlees aansneden was het echt perfect gegaard en smolt werkelijk waar op je tong. Zelfs de kids hebben een hele ribeye op.... kwam mijn vrouw mooi bedrogen uit, want die wilde wel delen samen met de kids...
Uiteindelijk hebben we het overgebleven stuk ribeye dezelfde avond ook nog bereid en veroberd.... heerlijk met alleen wat kruidenboter....

Echt een heerlijk stuk vlees dat ik zeker vaker op de barbecue ga klaarmaken...
Na het uit de koelkast te hebben gehaald en op kamertemperatuur te laten komen heb ik er een aantal plakken van ongeveer 2,5/3cm te snijden.

Met alleen wat peper en zout heb ik de barbecue aan ??n zijde gevuld met een starter gloeiende kooltjes. Daarna de ribeye's eerst indirect laten garen tot ongeveer 48 graden kerntemperatuur

Daarna de ribeye's nog even afgegrild direct boven de kooltjes voor mooie grillstrepen


Daarna nog heel even laten rusten om de sappen weer mooi door het vlees te laten verdelen. Toen we het vlees aansneden was het echt perfect gegaard en smolt werkelijk waar op je tong. Zelfs de kids hebben een hele ribeye op.... kwam mijn vrouw mooi bedrogen uit, want die wilde wel delen samen met de kids...


Echt een heerlijk stuk vlees dat ik zeker vaker op de barbecue ga klaarmaken...
