- Berichten
- 210
Ribben 3.1.1 methode
Ben nog volledig afhankelijk (beginneling) van de recepten hier op het forum en vind het super leuk en voor al lekker om dit uit te proberen, dus tips en advies is welkom
Ribben nachtje in de rub laten trekken.

BBQ aangestoken met de sneak methode en 3 stukjes kersenhout, wilde toch het vuur voor 5 uur gaande houden in de ketel, de ribben waren niet al te groot bij gevolg 3.1.1.

Maar na 2 ? vond ik dat de ribben al een aardige donkere kleur hadden, nu veronderstel ik dat de temperatuur toch hoger was als het temperatuur metertje in het deksel aan gaf en met de Infrarood Temperatuurmeter kwam ik ook al niet verder, die gaf ongeveer de zelfde waarden aan,

dus dan ook maar een kwartiertje minder in de allu folie


De stress zat nu boven tegen en nog wat aan het klungelen met een rekje wat wat nipt was om de heette ribben weer te plaatsen voor nog een halfuurtje en ze dan in te smeren met de glazuur????ben ik vergeten nog een foto te maken van het eind resultaat ?
De ribben waren in no time verdwenen, op, heb niemand horen klagen dat ze te zwart (donker) waren, smaak super, goed gaar, de paniek van mij was dus niet echt nodig, beginners fout neem ik aan, denk dat het nu tijd is voor een degelijke temperatuur meter, Maverick ET-733, langs waar gaan de kabeltjes van de thermometer probes in de BBQ , en ook eens langs de Ikea voor http://www.ikea.com/be/nl/catalog/products/70154800/
En dan gaan we voor de perfecte run, het oog wil ook wat.
?
Ben nog volledig afhankelijk (beginneling) van de recepten hier op het forum en vind het super leuk en voor al lekker om dit uit te proberen, dus tips en advies is welkom
Ribben nachtje in de rub laten trekken.

BBQ aangestoken met de sneak methode en 3 stukjes kersenhout, wilde toch het vuur voor 5 uur gaande houden in de ketel, de ribben waren niet al te groot bij gevolg 3.1.1.

Maar na 2 ? vond ik dat de ribben al een aardige donkere kleur hadden, nu veronderstel ik dat de temperatuur toch hoger was als het temperatuur metertje in het deksel aan gaf en met de Infrarood Temperatuurmeter kwam ik ook al niet verder, die gaf ongeveer de zelfde waarden aan,

dus dan ook maar een kwartiertje minder in de allu folie


De stress zat nu boven tegen en nog wat aan het klungelen met een rekje wat wat nipt was om de heette ribben weer te plaatsen voor nog een halfuurtje en ze dan in te smeren met de glazuur????ben ik vergeten nog een foto te maken van het eind resultaat ?
De ribben waren in no time verdwenen, op, heb niemand horen klagen dat ze te zwart (donker) waren, smaak super, goed gaar, de paniek van mij was dus niet echt nodig, beginners fout neem ik aan, denk dat het nu tijd is voor een degelijke temperatuur meter, Maverick ET-733, langs waar gaan de kabeltjes van de thermometer probes in de BBQ , en ook eens langs de Ikea voor http://www.ikea.com/be/nl/catalog/products/70154800/
En dan gaan we voor de perfecte run, het oog wil ook wat.
?