BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Pulled Pork

 
 
 

Ener

Pitmaster
Berichten
510
De laatste tijd ff wat stiller geweest, want praatjes vullen geen gaatjes. Morgen gaat het dan eindelijk gebeuren, Pulled Pork. Ik ga het doen volgens de wedstrijd methode van noskos. Ik ga alleen niet injecteren, simpelweg omdat ik daar de spullen niet voor heb.

8f9f23cfbbbccef7dafc063b05ab50e6_zpse0ab8962.jpg

Procureur van 2,5 kg

69ceb4f0e5a4dc0f91759093f5c546f1_zpse2d07035.jpg

In de rub, Eners super secret special bbq rub, en in het plastic tot morgen ochtend in de koelkast.
Morgenochtend om 08.00 gaat hij op de ProQ. De rest volgt daarna.

bdd18c387a5654826ab17fe7a7ea7df2_zpsd3f3093f.jpg

Om ff over acht op de Q, nadat ik hem nog een keer van een verse laag rub heb voorzien. Nu gaat het gebeuren!

41f8dd3f61c5c05408cd29c10b1b1364_zpsa0b9096c.jpg

Om 11.45 was hij 72 graden. De Q heeft strak op net ff voor de 250 fahrenheit gestaan.

efb7aaf213a9e0763d6b163bc45bea2b_zps801b0b5b.jpg


In de glaze, en terug voor 2 uurtjes om daarna ingepakt te worden, tot straks!

21371392dedbc4fe3f0691258b4b2f56_zpsdbe518be.jpg

Twee uur later. Ik vond er nog niet echt een bark op zitten. Ik laat hem nog ff liggen, kern temp 76 graden.

8fd6124e8bb93a91a89ef96341dea57c_zpsb6a52253.jpg

Op advies van noskos ingepakt. Ik kan bijna niet wachten...... :p

0069ee1e4e172b36959592ec8e231054_zps6cd65f9d.jpg

Zo, gereed. 89,5 graden. Nog een uurtje in de folie. Het gouden sap in een pannetje voor de saus

309677097d6b52c5ff57fc693229e301_zps556dcadd.jpg

En hij is heerlijk!!!!!!! Lekker zacht, gewoon zalig

2b1ad7a1755a8eaee4926fe50a1209c4_zps308c8d2d.jpg


Nog een foto met eindsaus.
 
Ik ga je volgen,  succes morgen, en maak maar veel foto's ;)
 
Ik ga je afkijken (if you don't mind), want zaterdag ben ik aan de beurt voor mijn eerste PP.
 
Geen ruzie maken jongens 8)
 
structor zei:
Dominique zei:
Ik ga je volgen,  succes morgen, en maak maar veel foto's ;)
Hey da's mijn tekst woehaha, uhm mafketel  ::)
Ik dacht, ik help je even.....Krijg je dit weer. Mooi dan. Jebentzelfeenmafketel.... ;)
 
Succes morgen met de pp! En alvast een super maaltijd gewenst!
 
Het is ook wel fijn om een voorraad PP in de vriezer te hebben hoor, vacuum in een zakje. Voor als je echt helemaal geen zin hebt om te koken. Broodje, PP erop, schepje koolsla. Klaar. Buikje vol, weinig moeite, en toch lekker heerlijk.
 
Kort geleden zelf ook mijn eerste pulled pork gemaakt. Ook volgens wedstrijdrecept en had toen nog geen injectiespuit dus ook zonder gedaan.

Erg leuk om te doen heel bevredigend.

Mijn vriendin vind de eerste sessie van me nog steeds de beste, maar komt denk ik omdat het voor aar de eerste keer was dat ze het uberhaupt had gegeten.

Ondertussen zit ik al bij sessie 5 ofzo, en dat in drie weken ;)

Dus heel veel plezier en succes gewenst.

 
Lekker PP, je eerste sessie is altijd een super ervaring, veel succes met de run !
 
En weer een stukje verder.... Ziet er volgens mij goed uit  :p
 
Ziet er goed uit !!!
Heb je de probe trouwens wel tot in het midden van het vlees erin zitten? Het lijkt of dat niet helemaal zo is bij een van de laatste foto's

 
mitch01 zei:
Ziet er goed uit !!!
Heb je de probe trouwens wel tot in het midden van het vlees erin zitten? Het lijkt of dat niet helemaal zo is bij een van de laatste foto's

Hij zit in het midden. Ik heb het gechecked.
 
Als dat niet lekker wordt dan weet ik het niet meer!

Eet smakelijk straks!
 
En klaar!!!!!!!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan