- Berichten
- 38
Sinds april dit jaar heb ik heb bbqen ontdekt, en dan vooral low and slow met mijn WSM. Na een aantal keren spareribs te hebben gemaakt, moest het er van komen; Pulled Pork maken. Aangezien ik braaf alles van Noskos volg, was de keuze snel gemaakt en moest het volgens de wedstrijdvariant van Dennis.
Avond van te voren de procureur gemarineerd met de injector. Als rub de Pork Rub van Nasq gekozen.
Om 9 uur smorgens de WSM klaargezet en om 9.30 de procureur op de grill en gaan.. netjes volgens schema gewerkt. Na 7 uur in de folie verpakt en laten liggen tot 88 graden. Dat was nog even een lange zit, bij het inpakken in de folie was de kerntemperatuur net 74 graden. Tussen de bedrijven door ook de coleslaw gemaakt volgens recept Sea Side Smokers. Om 7 savonds tikt de kerntemperatuur eindelijk de 88 graden aan. Nog even laten liggen tot 89 graden, geprikt, en ik vond het best, had honger. Half uur in folie laten rusten en toen maar uitgepakt. Om 8 uur savonds konden we aan tafel. Zoals te verwachten viel de procureur niet uit elkaar bij het pullen, het had eigenlijk iets langer moeten liggen, maar de smaak was er niet minder om. De rub van Nasq smaakte prima, was pittiger dan ik verwacht had.
volgende keer eerder starten was de les, maar de lol was er niet minder om
Avond van te voren de procureur gemarineerd met de injector. Als rub de Pork Rub van Nasq gekozen.
Om 9 uur smorgens de WSM klaargezet en om 9.30 de procureur op de grill en gaan.. netjes volgens schema gewerkt. Na 7 uur in de folie verpakt en laten liggen tot 88 graden. Dat was nog even een lange zit, bij het inpakken in de folie was de kerntemperatuur net 74 graden. Tussen de bedrijven door ook de coleslaw gemaakt volgens recept Sea Side Smokers. Om 7 savonds tikt de kerntemperatuur eindelijk de 88 graden aan. Nog even laten liggen tot 89 graden, geprikt, en ik vond het best, had honger. Half uur in folie laten rusten en toen maar uitgepakt. Om 8 uur savonds konden we aan tafel. Zoals te verwachten viel de procureur niet uit elkaar bij het pullen, het had eigenlijk iets langer moeten liggen, maar de smaak was er niet minder om. De rub van Nasq smaakte prima, was pittiger dan ik verwacht had.
volgende keer eerder starten was de les, maar de lol was er niet minder om
