- Berichten
- 17
Hallo allen!
Van het weekend voor het eerst pulled pork gemaakt(wedstrijd recept van noskos). Vrijdag avond vol enthousiasme gewacht op me procureur van 2,424 KG(je kan maar precies wezen), toen hij om 21:00 binnenkwam merkte ik meteen dat ik een planningsfout heb gemaakt. Nooit meer bij stilgestaan dat de procureur bevroren verzonden werd, dus ik stond daar al klaar met me injectiespuit naar een bevroren stuk vlees te kijken.
Ik wilde graag om 7 uur beginnen zodat ik rond 18:00 wel het eten klaar zou hebben, het was dus de keuze of ik ga voor de snelle variant of ik blijf wachten tot hij voldoende ontdooid is. Dit was fout nummer 2, ik heb gewacht tot hij ontdooit is. Ik heb geprobeerd de procureur op acceptabele temperatuur te krijgen door hem in water te leggen. Rond 1 uur 's nachts was hij voldoende op temperatuur om hem te injecteren. Heel fijn wetend dat je wekker om 7 uur staat.
De volgende dag waren de kruiden door al het vocht van de ontdooiing en de injectiemix een aardig papje geworden.
In de bbq gekozen voor de snake methode, met wat blokjes kersenhout.
Vlees erop en de eerste 5 uur wachten kon beginnen.
Na 5 uur zag het er al goed uit, de kruiden zaten goed vast.
Vervolgens ingesmeerd met bbq saus en weer 2 uur gewacht
Hierna ingepakt en op naar de 90 graden. Het was inmiddels een uur of 15:00 en de kerntemperatuur was ongeveer 71 graden. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het vlees binnen een uur of 2 wel klaar zou moeten zijn. Dit was een grote illusie. Het vlees was rond 16:00 nog maar 73 graden. Temperatuur bleef tot 18:00 stabiel, daarna begon ook die te dalen. Het bleek dat hij in een hoek van de druipbak was gekomen waar minder kolen lagen dan de rest.
Hierna heb ik extra kolen erbij gedaan, waardoor de temperatuur wel hoger dan gewenst werd in de bbq(140-160) maar ik had ondertussen een aardige honger opgebouwd. tot overmaat van ramp schoof ik het vlees in de 3 dubbele laag folie opzij, waardoor het scheurde en al het sap eruit liep. Het vlees was ook niet klaar bij 90 graden, ik moest tot 96 graden en eigenlijk was het nog niet wat ik verwachte qua zachtheid.
Op 96 graden maar van de bbq gehaald, met een redelijk resultaat. De pulled pork was aardig droog, de saus maakte gelukkig een hoop goed. De smaak was wel erg lekker, vooral met de seaside smokers coleslaw. Al met al zoon 14 uur bezig geweest 7:00 bbq aangestoken en om 21:00 een broodje pulledpork. Volgende keer maar het snelle recept proberen!
Hier het eindresultaat:
Van het weekend voor het eerst pulled pork gemaakt(wedstrijd recept van noskos). Vrijdag avond vol enthousiasme gewacht op me procureur van 2,424 KG(je kan maar precies wezen), toen hij om 21:00 binnenkwam merkte ik meteen dat ik een planningsfout heb gemaakt. Nooit meer bij stilgestaan dat de procureur bevroren verzonden werd, dus ik stond daar al klaar met me injectiespuit naar een bevroren stuk vlees te kijken.
Ik wilde graag om 7 uur beginnen zodat ik rond 18:00 wel het eten klaar zou hebben, het was dus de keuze of ik ga voor de snelle variant of ik blijf wachten tot hij voldoende ontdooid is. Dit was fout nummer 2, ik heb gewacht tot hij ontdooit is. Ik heb geprobeerd de procureur op acceptabele temperatuur te krijgen door hem in water te leggen. Rond 1 uur 's nachts was hij voldoende op temperatuur om hem te injecteren. Heel fijn wetend dat je wekker om 7 uur staat.
De volgende dag waren de kruiden door al het vocht van de ontdooiing en de injectiemix een aardig papje geworden.
In de bbq gekozen voor de snake methode, met wat blokjes kersenhout.
Vlees erop en de eerste 5 uur wachten kon beginnen.
Na 5 uur zag het er al goed uit, de kruiden zaten goed vast.
Vervolgens ingesmeerd met bbq saus en weer 2 uur gewacht
Hierna ingepakt en op naar de 90 graden. Het was inmiddels een uur of 15:00 en de kerntemperatuur was ongeveer 71 graden. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het vlees binnen een uur of 2 wel klaar zou moeten zijn. Dit was een grote illusie. Het vlees was rond 16:00 nog maar 73 graden. Temperatuur bleef tot 18:00 stabiel, daarna begon ook die te dalen. Het bleek dat hij in een hoek van de druipbak was gekomen waar minder kolen lagen dan de rest.
Hierna heb ik extra kolen erbij gedaan, waardoor de temperatuur wel hoger dan gewenst werd in de bbq(140-160) maar ik had ondertussen een aardige honger opgebouwd. tot overmaat van ramp schoof ik het vlees in de 3 dubbele laag folie opzij, waardoor het scheurde en al het sap eruit liep. Het vlees was ook niet klaar bij 90 graden, ik moest tot 96 graden en eigenlijk was het nog niet wat ik verwachte qua zachtheid.
Op 96 graden maar van de bbq gehaald, met een redelijk resultaat. De pulled pork was aardig droog, de saus maakte gelukkig een hoop goed. De smaak was wel erg lekker, vooral met de seaside smokers coleslaw. Al met al zoon 14 uur bezig geweest 7:00 bbq aangestoken en om 21:00 een broodje pulledpork. Volgende keer maar het snelle recept proberen!
Hier het eindresultaat: