Afgelopen vrijdag voor de eerste keer pulled pork gemaakt volgens Noskos zijn recept.
Eerst een rubje gemaakt
Was vergeten een fototje te maken voordat ik hem geinjecteerd had en gerubt had. Maar bij deze de gerubte versie
Daarna een nachtje in de koelkast. En vrijdagmorgen om half 8 de wekker en de Q aangestoken
Nadat de Q enigszins op temperatuur kwam. De pork op de BBQ gelegd. En gewacht totdat deze 74 graden aangaf.
Dat was hier het geval
De glace er over gedaan en netjes 2 uur gewacht. Daarna inpakken
En wachten totdat deze 88 graden aangeeft. Nog niet helemaal gaar. Nog even wachten. Door laten garen tot 91 graden. Toen was deze voor mijn gevoel goed.
Kwartiertje laten uitdampen
Na het kwartierje uitdampen. Weer ingepakt. En toen begon het lange wachten. Damn wat is dat lastig als de geur al door je huis aan het trekken is. Ik heb me goed kunnen beheersen. Om kwart voor 6 begonnen met pullen.
Na het pullen samen met wat sla op een wit zacht broodje.
Sow. Weer een hele ervaring rijker. Temperatuur van de Q bleef akelig goed hangen. Schoot soms ietsjes omhoog maar heeft de hele dag gezwommen tussen de 115 en 130 graden. Volgens mij helemaal prima.
Ik was een beetje bang dat ik in tijdnood ging komen omdat ik in de avond nog een afspraak had. Dus besloten om de pork maar op de bbq te gooien terwijl deze "pas" 88 graden ofzo was. Beginnersvraagje, maakt dat eigenlijk wat uit? Daarna de Q uiteraard gewoon door laten warmen tot de gewenste 121 graden.
Dan nu over de smaak:
Ik had al een keer PP uit de oven gemaakt. Maar dit, wauw wat geeft die rook, rub en injectie een smaak af. Elk hapje is gigantisch lekker.
Vandaag met wat overgebleven PP een nachoschotel gemaakt (wel binnen ivm het weer). Ook die smaakte weer helemaal super.
De andere overgebleven delen in de vriezer gedaan voor later. Dit gaat zeker vaker gemaakt worden hier in huis!
Eerst een rubje gemaakt
Was vergeten een fototje te maken voordat ik hem geinjecteerd had en gerubt had. Maar bij deze de gerubte versie
Daarna een nachtje in de koelkast. En vrijdagmorgen om half 8 de wekker en de Q aangestoken
Nadat de Q enigszins op temperatuur kwam. De pork op de BBQ gelegd. En gewacht totdat deze 74 graden aangaf.
Dat was hier het geval
De glace er over gedaan en netjes 2 uur gewacht. Daarna inpakken
En wachten totdat deze 88 graden aangeeft. Nog niet helemaal gaar. Nog even wachten. Door laten garen tot 91 graden. Toen was deze voor mijn gevoel goed.
Kwartiertje laten uitdampen
Na het kwartierje uitdampen. Weer ingepakt. En toen begon het lange wachten. Damn wat is dat lastig als de geur al door je huis aan het trekken is. Ik heb me goed kunnen beheersen. Om kwart voor 6 begonnen met pullen.
Na het pullen samen met wat sla op een wit zacht broodje.
Sow. Weer een hele ervaring rijker. Temperatuur van de Q bleef akelig goed hangen. Schoot soms ietsjes omhoog maar heeft de hele dag gezwommen tussen de 115 en 130 graden. Volgens mij helemaal prima.
Ik was een beetje bang dat ik in tijdnood ging komen omdat ik in de avond nog een afspraak had. Dus besloten om de pork maar op de bbq te gooien terwijl deze "pas" 88 graden ofzo was. Beginnersvraagje, maakt dat eigenlijk wat uit? Daarna de Q uiteraard gewoon door laten warmen tot de gewenste 121 graden.
Dan nu over de smaak:
Ik had al een keer PP uit de oven gemaakt. Maar dit, wauw wat geeft die rook, rub en injectie een smaak af. Elk hapje is gigantisch lekker.
Vandaag met wat overgebleven PP een nachoschotel gemaakt (wel binnen ivm het weer). Ook die smaakte weer helemaal super.
De andere overgebleven delen in de vriezer gedaan voor later. Dit gaat zeker vaker gemaakt worden hier in huis!