BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Pulled pork!

 
 

Bospony

Vuurmaker
Berichten
58
Afgelopen vrijdag voor de eerste keer pulled pork gemaakt volgens Noskos zijn recept.

Eerst een rubje gemaakt
0bbca0b70854e9e07f76b1f1872a5348.jpg


Was vergeten een fototje te maken voordat ik hem geinjecteerd had en gerubt had. Maar bij deze de gerubte versie;)
9372d8da55b2910a765ac4a66810e781.jpg


Daarna een nachtje in de koelkast. En vrijdagmorgen om half 8 de wekker en de Q aangestoken
71b4f878d09193dfd65a38ad882f9c19.jpg


Nadat de Q enigszins op temperatuur kwam. De pork op de BBQ gelegd. En gewacht totdat deze 74 graden aangaf.
Dat was hier het geval
64ba71be60637c38bec0df92b1cf99bb.jpg


De glace er over gedaan en netjes 2 uur gewacht. Daarna inpakken
6708ae0a16944c46fc2ea5f6fdd691cd.jpg


En wachten totdat deze 88 graden aangeeft. Nog niet helemaal gaar. Nog even wachten. Door laten garen tot 91 graden. Toen was deze voor mijn gevoel goed.
Kwartiertje laten uitdampen
f6a960632c549c70fa915d2941b4d956.jpg


Na het kwartierje uitdampen. Weer ingepakt. En toen begon het lange wachten. Damn wat is dat lastig als de geur al door je huis aan het trekken is. Ik heb me goed kunnen beheersen. Om kwart voor 6 begonnen met pullen.
2409a6de0ea7b90e88d1a63c1466795e.jpg


Na het pullen samen met wat sla op een wit zacht broodje.

666050c0731a6903251f6f5b244b856b.jpg


Sow. Weer een hele ervaring rijker. Temperatuur van de Q bleef akelig goed hangen. Schoot soms ietsjes omhoog maar heeft de hele dag gezwommen tussen de 115 en 130 graden. Volgens mij helemaal prima.

Ik was een beetje bang dat ik in tijdnood ging komen omdat ik in de avond nog een afspraak had. Dus besloten om de pork maar op de bbq te gooien terwijl deze "pas" 88 graden ofzo was. Beginnersvraagje, maakt dat eigenlijk wat uit? Daarna de Q uiteraard gewoon door laten warmen tot de gewenste 121 graden.

Dan nu over de smaak:
Ik had al een keer PP uit de oven gemaakt. Maar dit, wauw wat geeft die rook, rub en injectie een smaak af. Elk hapje is gigantisch lekker.

Vandaag met wat overgebleven PP een nachoschotel gemaakt (wel binnen ivm het weer). Ook die smaakte weer helemaal super.

De andere overgebleven delen in de vriezer gedaan voor later:). Dit gaat zeker vaker gemaakt worden hier in huis!
 
Mooie sessie!!
Ik doe altijd mijn vlees op de barbecue tijdens het opwarmen, dus dat is geen probleem.
 
Lekker broodje PP mooi dat het gelukt is mooi verslag


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Hele mooie sessie, gefeliciteerd met je Knor.
 
Lekker broodje P.P.
Gefeliciteerd met je varkenskoppie. ;)
 
Lekker hoor
Gefeliciteerd met je sticker
 
Lust ik wel, gratz met knorrie!
 
Van harte en eet smakelijk

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk

 
Jammie pulled pork! gefeliciteerd met je knor.
 
Lekkere broodjes PP. En een smakelijk verslag. Ziet er goed uit.
En idd van de Q smaakt alles beter

Gefeliciteerd met je knorrie
 
Thanks allen.
Was toch wel even spannend, een eerste lange run. heb wel al een keer Spare ribs gemaakt maar die hadden niet zo lang nodig als deze:).

Heel blij dat het gelukt is.
 
Gefeliciteerd  <:p met je Knor, de eerste pulled pork blijf altijd spannend ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan