- Berichten
- 57
Goedemorgen,
even een klein verslagje van de Pulled Pork die ik gisteren heb gemaakt, hopelijk goed genoeg voor mijn eerste badge.
Dit stond al langer op mijn to do lijstje, en gisteren is het er dan toch van gekomen. Bij Beefensteak.nl een hele mooie halve Boston butt besteld van ruim 2 kilo.
ik heb er voor gekozen om hem niet te injecteren maar alleen gebruik te maken van een simpele rub, devonden op de site van bbq-helden. Het niet injecteren heeft geen nadelige gevolgen gehad. Het vlees was heerlijk mals en verre van droog.
Om 8:30 uur was mijn Genesis 2 keurig op temperatuur, half 9 was uiteindelijk wel erg aan de late kant. volgende keer toch maar op mezelf vertrouwen en op tijd beginnen. Door het vele lezen was ik bang veel te vroeg klaar te zijn, niet dus
.
Varkentje op de Grill, daarna toch wel spannend zo voor de eerste keer. Gaat het lukken, wordt het vlees niet te droog? Van dat soort dingen spoken door je hoofd.
Temepratuur in de grill bleef heel lang stabiel, precies wat je zou verwachten van een gas bbq natuurlijk. Dit werd in de middag toen het buiten wat warmer werd toch nog wel een beetje een uitdaging. Uiteindelijk is alles goed gekomen.
Een uur en twintig minuten verder. Temperatuur nog steeds redelijk onder controle.
Als je dan vervolgens na een paar uurtjes even spiekt, en het ziet er zo uit dan verdwijnen ineens alle twijfels en begin ik spontaan te watertanden. Ik moest op dat moment nog heel veel geduld op brengen om hiervan te mogen smullen.
Hier begon de temperatuur in de grill wat te stijgen, niets om over in paniek te raken. Maar wel een paar keer de deksel geopend om wat warmte te laten ontsnappen.
Om een uurtje of 4 in de middag knorremans ingepakt in alu folie, de kerntemperatuur was toen 65 graden. Dit had misschien moeten wachten tot de 70 graden bereikt was. Maar de temperatuur steeg zo langzaam en dan komen toch de twijfesl weer.
Daarna heeft het nog tot 21:00 uur geduurd voordat de 90 graden bereikt was, ik kon niet wachten om hem uit te pakken.
En dan moet je jezelf dwingen om niet gelijk aan te vallen, en ik kan je verzekeren dat was moeilijk. Uiteindelijk na 45 minuten toch maar begonnen met het uit elkaar trekken, lang genoeg gewacht vond ik zelf.
Uiteindelijk werd het lange wachten beloond, en hebben we heerlijk gesmuld. Broodje bbq saus en coleslaw. En het mooie is er is nog genoeg over om vanmiddag nog eens te genieten. Al met al een mooie dag geweest met na 12,5 uur een heerlijk resultaat te zien.
Dit ga ik zeker nog eens doen, maar dan wel iets vroeger beginnen
.
Een fijne zondag allemaal
even een klein verslagje van de Pulled Pork die ik gisteren heb gemaakt, hopelijk goed genoeg voor mijn eerste badge.
Dit stond al langer op mijn to do lijstje, en gisteren is het er dan toch van gekomen. Bij Beefensteak.nl een hele mooie halve Boston butt besteld van ruim 2 kilo.

ik heb er voor gekozen om hem niet te injecteren maar alleen gebruik te maken van een simpele rub, devonden op de site van bbq-helden. Het niet injecteren heeft geen nadelige gevolgen gehad. Het vlees was heerlijk mals en verre van droog.

Om 8:30 uur was mijn Genesis 2 keurig op temperatuur, half 9 was uiteindelijk wel erg aan de late kant. volgende keer toch maar op mezelf vertrouwen en op tijd beginnen. Door het vele lezen was ik bang veel te vroeg klaar te zijn, niet dus


Varkentje op de Grill, daarna toch wel spannend zo voor de eerste keer. Gaat het lukken, wordt het vlees niet te droog? Van dat soort dingen spoken door je hoofd.

Temepratuur in de grill bleef heel lang stabiel, precies wat je zou verwachten van een gas bbq natuurlijk. Dit werd in de middag toen het buiten wat warmer werd toch nog wel een beetje een uitdaging. Uiteindelijk is alles goed gekomen.

Een uur en twintig minuten verder. Temperatuur nog steeds redelijk onder controle.

Als je dan vervolgens na een paar uurtjes even spiekt, en het ziet er zo uit dan verdwijnen ineens alle twijfels en begin ik spontaan te watertanden. Ik moest op dat moment nog heel veel geduld op brengen om hiervan te mogen smullen.

Hier begon de temperatuur in de grill wat te stijgen, niets om over in paniek te raken. Maar wel een paar keer de deksel geopend om wat warmte te laten ontsnappen.
Om een uurtje of 4 in de middag knorremans ingepakt in alu folie, de kerntemperatuur was toen 65 graden. Dit had misschien moeten wachten tot de 70 graden bereikt was. Maar de temperatuur steeg zo langzaam en dan komen toch de twijfesl weer.

Daarna heeft het nog tot 21:00 uur geduurd voordat de 90 graden bereikt was, ik kon niet wachten om hem uit te pakken.

En dan moet je jezelf dwingen om niet gelijk aan te vallen, en ik kan je verzekeren dat was moeilijk. Uiteindelijk na 45 minuten toch maar begonnen met het uit elkaar trekken, lang genoeg gewacht vond ik zelf.


Uiteindelijk werd het lange wachten beloond, en hebben we heerlijk gesmuld. Broodje bbq saus en coleslaw. En het mooie is er is nog genoeg over om vanmiddag nog eens te genieten. Al met al een mooie dag geweest met na 12,5 uur een heerlijk resultaat te zien.
Dit ga ik zeker nog eens doen, maar dan wel iets vroeger beginnen

Een fijne zondag allemaal