- Berichten
- 49
Al heel lang op mijn lijst om te doen: pulled pork! Vandaag was het dan eindelijk zover om er aan te beginnen.
Twee dagen geleden de procureur van 2,5 kg van de makro uit de vriezer gehaald.
Ik had er een hoop op het forum over gelezen, dus ik besloot om voor de simpele manier van Noskos te gaan.
Het vlees ingerubd met piggy mix kruiden van Jord, en hem met de thermometers en appelhout om half negen in de barbecue gelegd.
De temperatuur ging moeizaam omhoog, vervelend omdat ik wist dat ik om tien uur naar de tandarts moest..
Voordat ik weg ging had ik de temperatuur redelijk stabiel rond 110.
Toen ik ruim een uur later terug kwam, was de temperatuur opgelopen tot 124 graden, erg netjes.
Na precies vijf uur op het rooster te hebben gelegen was hij 69 graden en merkte ik dat hij bijna niet meer warmer werd.
Ingepakt in de folie en toen rustig verder garen.
Bij 90 graden gaan prikken met de thermometer, maar er was een plek die niet mals voelde. Doorgegaard tot 94 graden en toen uit laten wasemen en weer ingepakt om te laten rusten. Uiteindelijk om kwart voor zes gaan pullen.
Tijdens het pullen bbqsaus (noskos sweet bbq) verwarmd met wat vocht en gemengd met het vlees.
Het was echt heerlijk!!
Mijn vrouw had haar ouders ook maar uitgenodigd, waardoor er uiteindelijk niks overbleef!
De volgende keer maar wat meer maken..

Erg geslaagd en leuk om te doen, dit gaan we vaker doen.
Verstuurd vanaf mijn MIX met Tapatalk
Twee dagen geleden de procureur van 2,5 kg van de makro uit de vriezer gehaald.
Ik had er een hoop op het forum over gelezen, dus ik besloot om voor de simpele manier van Noskos te gaan.
Het vlees ingerubd met piggy mix kruiden van Jord, en hem met de thermometers en appelhout om half negen in de barbecue gelegd.
De temperatuur ging moeizaam omhoog, vervelend omdat ik wist dat ik om tien uur naar de tandarts moest..

Voordat ik weg ging had ik de temperatuur redelijk stabiel rond 110.
Toen ik ruim een uur later terug kwam, was de temperatuur opgelopen tot 124 graden, erg netjes.
Na precies vijf uur op het rooster te hebben gelegen was hij 69 graden en merkte ik dat hij bijna niet meer warmer werd.
Ingepakt in de folie en toen rustig verder garen.
Bij 90 graden gaan prikken met de thermometer, maar er was een plek die niet mals voelde. Doorgegaard tot 94 graden en toen uit laten wasemen en weer ingepakt om te laten rusten. Uiteindelijk om kwart voor zes gaan pullen.
Tijdens het pullen bbqsaus (noskos sweet bbq) verwarmd met wat vocht en gemengd met het vlees.
Het was echt heerlijk!!
Mijn vrouw had haar ouders ook maar uitgenodigd, waardoor er uiteindelijk niks overbleef!
De volgende keer maar wat meer maken..


Erg geslaagd en leuk om te doen, dit gaan we vaker doen.







Verstuurd vanaf mijn MIX met Tapatalk