Gisteren voor de eerste keer pulled pork gemaakt (losjes) gebaseerd op het wedstrijdrecept van Noskos, en vandaag de eerste broodjes gegeten. Goed geslaagd en smakend naar meer!
Men neme een varkensschouder van 3 kilo, van de lokale varkensboer:
Zondagavond ontdaan van zwoerd en vet, en ge?njecteerd (en daarna voorzien van rub):
Vervolgens in de folie:
Het zwoerd niet weggegooid, maar bestrooid met wat zout en onder de grill een krokant tussendoortje van gemaakt (minder verbrand dan het lijkt ;-)):
Maandagochtend om 6:00 de 57cm ketel ingericht met een berg briketten en een groot chunk eiken en appel:
Gecontroleerd door de Flame Boss 200 de ketel naar 120 graden gebracht (of laten brengen) en om 7:45 het vlees erop:
Gaat goed (even open om het hout te checken):
Na vijf uur de glaze erop (kerntemperatuur 69 graden):
Twee uur later:
In de folie ermee:
Klaar! Hierna weer in de folie om een uur te rusten:
Pullen maar:
Voordat de saus erover ging:
Gevacumeerd in zakjes (deel voor de diepvries) om later au bain-marie op te warmen:
Dag later: smullen maar!
En natuurlijk de data uit de Flame Boss: https://myflameboss.com/cooks/230192
Om onbekende reden zette de Flame Boss de ventilator heel even aan om 10:30 wat voor een piek naar 126C zorgt. Tegen 11:00 check ik het hout, gevolgd door een piek naar 127C. Om 12:45 gaat de glaze erover en komt er genoeg zuurstof bij voor een stijging, maar de temperatuur daalt daarna snel. Dat is niet zo na het inpakken om 15:00, want daarna schiet 'ie omhoog naar 140C om er daarna ruim een uur over te doen om weer op 120C te komen. Als de kerntemperatuur 92C is gaat de schouder van de bbq af.
Men neme een varkensschouder van 3 kilo, van de lokale varkensboer:
Zondagavond ontdaan van zwoerd en vet, en ge?njecteerd (en daarna voorzien van rub):
Vervolgens in de folie:
Het zwoerd niet weggegooid, maar bestrooid met wat zout en onder de grill een krokant tussendoortje van gemaakt (minder verbrand dan het lijkt ;-)):
Maandagochtend om 6:00 de 57cm ketel ingericht met een berg briketten en een groot chunk eiken en appel:
Gecontroleerd door de Flame Boss 200 de ketel naar 120 graden gebracht (of laten brengen) en om 7:45 het vlees erop:
Gaat goed (even open om het hout te checken):
Na vijf uur de glaze erop (kerntemperatuur 69 graden):
Twee uur later:
In de folie ermee:
Klaar! Hierna weer in de folie om een uur te rusten:
Pullen maar:
Voordat de saus erover ging:
Gevacumeerd in zakjes (deel voor de diepvries) om later au bain-marie op te warmen:
Dag later: smullen maar!
En natuurlijk de data uit de Flame Boss: https://myflameboss.com/cooks/230192
Om onbekende reden zette de Flame Boss de ventilator heel even aan om 10:30 wat voor een piek naar 126C zorgt. Tegen 11:00 check ik het hout, gevolgd door een piek naar 127C. Om 12:45 gaat de glaze erover en komt er genoeg zuurstof bij voor een stijging, maar de temperatuur daalt daarna snel. Dat is niet zo na het inpakken om 15:00, want daarna schiet 'ie omhoog naar 140C om er daarna ruim een uur over te doen om weer op 120C te komen. Als de kerntemperatuur 92C is gaat de schouder van de bbq af.