Hallo allemaal,
Ook ik ga vandaag voor mijn allereerste pulled pork.
Vanochtend om 8 uur ben ik begonnen met 3,3 kilo procureur.
Deze heeft een nacht in de marinade gezeten. Een injectienaald heb ik nog niet dus dat heb ik achterwege gelaten.
In het begin had ik moeite om de temperatuur op het rooster op de 110 graden te krijgen. Hij bleef maar hangen rond de 80.
Na een uur heb ik toch maar de boel omgebouwd en het vlees in het midden gelegd metde buitenste branders aan. Dit is stukken beter en de temp vloog omhoog. Daarna kon ik hetmakkelijk constant houden op 110.
Ondertussen vloog de kerntemperatuur in no time naar 65 graden en hoger en moest ik nog opschieten om een glace te maken.
Dit is gelukt en na ongeveer 40 minuten na het glaceren was de kerntemp 74 graden en was het tijd om het vlees in te pakken.
Nu dacht ik rustig te kunnen wachten tot de 88 graden maar helaas. Na 45 minuten keek ik weer eens naar de kerntemp en deze gaf 63 aan. Wat bleek?
Gastank leeg! Snel een nieuwe aangesloten en de tempweer naar 120 gebracht.
Ik durfde het niet aan om het vlees weer uit te pakken en heb het maar zo gelaten. Inmiddels na 2,5 uur zit ik op de 85 graden in kerntemp.
Het einde is in zicht!
Ook ik ga vandaag voor mijn allereerste pulled pork.
Vanochtend om 8 uur ben ik begonnen met 3,3 kilo procureur.
Deze heeft een nacht in de marinade gezeten. Een injectienaald heb ik nog niet dus dat heb ik achterwege gelaten.
In het begin had ik moeite om de temperatuur op het rooster op de 110 graden te krijgen. Hij bleef maar hangen rond de 80.
Na een uur heb ik toch maar de boel omgebouwd en het vlees in het midden gelegd metde buitenste branders aan. Dit is stukken beter en de temp vloog omhoog. Daarna kon ik hetmakkelijk constant houden op 110.
Ondertussen vloog de kerntemperatuur in no time naar 65 graden en hoger en moest ik nog opschieten om een glace te maken.
Dit is gelukt en na ongeveer 40 minuten na het glaceren was de kerntemp 74 graden en was het tijd om het vlees in te pakken.
Nu dacht ik rustig te kunnen wachten tot de 88 graden maar helaas. Na 45 minuten keek ik weer eens naar de kerntemp en deze gaf 63 aan. Wat bleek?
Gastank leeg! Snel een nieuwe aangesloten en de tempweer naar 120 gebracht.
Ik durfde het niet aan om het vlees weer uit te pakken en heb het maar zo gelaten. Inmiddels na 2,5 uur zit ik op de 85 graden in kerntemp.
Het einde is in zicht!