- Berichten
- 19
Vandaag maar even een dag thuis gebleven, tijd voor de eerste keer Pulled Pork!
Een Boston Butt van 2.8kg uit de vriezer gehaald en in een bak water in de koelkast laten ontdooien. Na een nachtje helemaal prima ontdooid, ontdaan van het nodige vet, ge?njecteerd en in de rub gezet. Heb de PP trouwens gemaakt volgens het wedstrijd-recept van Noskos.
De bbq was ondertussen klaar, heb een snake gelegd. Stuk of 15 kokosbriketten in de firestarter gedaan en deze aan het begin van de snake gelegd.
Temperatuur bleef mooi stabiel, het stuk erop gelegd. Twee probes in het vlees, een probe voor de dome.
Na 5 uurtjes (temp was 72 graden) ingesmeerd met de glace.
Nog twee uurtjes laten liggen, temp was 78 graden inmiddels.
Van de barbecue gehaald en ingepakt in folie. Rustig door laten pruttelen naar de 88 graden.
En na nog anderhalf uur was het zover, 88 graden!
Uitgepakt en sap opgevangen, opnieuw in de folie gedaan en dan maar wachten...
Een uur gewacht, eindsaus gemaakt en begonnen met pullen!
Met dit als resultaat:
Zoals jullie zien een bescheiden rook-laagje. Had overigens Hickory houtsnippers gebruikt, had ook niet anders op voorraad zeg maar beviel prima!
Pullen viel reuze mee, vlees was heerlijk mals en kon met twee vorken prima uit de voeten. Met dit als als prachtig resultaat al zeg ik het zelf:
Serveren op een zacht wit bolletje met wat schijfjes augurk.
Super food! Vrouw ook super enthousiast dus zeker voor herhaling vatbaar. Heel leuk om te doen, moet zeggen dat ik de temp van de barbecue goed onder controle had, heb dus maar enkele keren hoeven bijsturen met de luchtinlaat & -uitlaat om de temp tussen de 110 en 120 te houden.
De snake heeft het uitstekend gedaan, net over de helft is verbruikt.
In totaal heeft het vlees 8,5 uur op de barbecue gelegen plus nog een uurtje uit mogen rusten, prima tijdsbesteding van de dag zo!
Wat zou ik anders doen de volgende keer..?
Een veel groter stuk nemen!!
Thanks voor het lezen!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Een Boston Butt van 2.8kg uit de vriezer gehaald en in een bak water in de koelkast laten ontdooien. Na een nachtje helemaal prima ontdooid, ontdaan van het nodige vet, ge?njecteerd en in de rub gezet. Heb de PP trouwens gemaakt volgens het wedstrijd-recept van Noskos.

De bbq was ondertussen klaar, heb een snake gelegd. Stuk of 15 kokosbriketten in de firestarter gedaan en deze aan het begin van de snake gelegd.

Temperatuur bleef mooi stabiel, het stuk erop gelegd. Twee probes in het vlees, een probe voor de dome.

Na 5 uurtjes (temp was 72 graden) ingesmeerd met de glace.

Nog twee uurtjes laten liggen, temp was 78 graden inmiddels.

Van de barbecue gehaald en ingepakt in folie. Rustig door laten pruttelen naar de 88 graden.

En na nog anderhalf uur was het zover, 88 graden!

Uitgepakt en sap opgevangen, opnieuw in de folie gedaan en dan maar wachten...

Een uur gewacht, eindsaus gemaakt en begonnen met pullen!


Met dit als resultaat:

Zoals jullie zien een bescheiden rook-laagje. Had overigens Hickory houtsnippers gebruikt, had ook niet anders op voorraad zeg maar beviel prima!
Pullen viel reuze mee, vlees was heerlijk mals en kon met twee vorken prima uit de voeten. Met dit als als prachtig resultaat al zeg ik het zelf:

Serveren op een zacht wit bolletje met wat schijfjes augurk.

Super food! Vrouw ook super enthousiast dus zeker voor herhaling vatbaar. Heel leuk om te doen, moet zeggen dat ik de temp van de barbecue goed onder controle had, heb dus maar enkele keren hoeven bijsturen met de luchtinlaat & -uitlaat om de temp tussen de 110 en 120 te houden.
De snake heeft het uitstekend gedaan, net over de helft is verbruikt.
In totaal heeft het vlees 8,5 uur op de barbecue gelegen plus nog een uurtje uit mogen rusten, prima tijdsbesteding van de dag zo!
Wat zou ik anders doen de volgende keer..?
Een veel groter stuk nemen!!
Thanks voor het lezen!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk