Nu het wachten is tot de kern 75 graden heeft bereikt heb ik tijd om een blogje te tikken
ik moet nog even kijken hoe ik foto's toe kan voegen vanaf de laptop.
Gisteren avond de procureur wat bijgesneden en in de rub gezet, vanochtend om 10;30 mijn nieuwe Grill Guru kamado aangestoken. iets over 11en was 110 graden bereikt dus mocht het vlees er op. Mijn eerste keer pulled pork en een nieuwe BBQ, even wennen met temperatuur regelen. (constant houden) Met een kamado kan de temperatuur eigenlijk niet mis gaan, zo lang je maar niet steeds met de schuiven speelt. Mijn beginnersfoutje dus
De temperatuur schommelde in het begin wat tussen 110 en 130 graden, geen groot probleem dus. Ondertussen heb ik geleerd van de schuiven af te blijven en de kamado zijn werk te laten doen.
Het vlees kwam met een half uurtje uit de koelkast op 12 graden kerntemp op de grill, na 1 uur zat ik al op 42 en dacht ik iets fout te doen! gelukkig ging het vanaf het 2e uur minder snel, hierbij mijn logje tot zover:
11.00 vlees er op, kern 12
12.00 besproeien met wat appelsap, kern 42
13.00 weer besproeien, kern 52
14.00 appelsap, kern 60
15.25 door bezoek later gekeken, kern 65. op het eerste uur na is mijn keteltemp stabiel 120-125 graden geweest
16.25 vlees ligt er iets meer dan 5 uur op en heeft een kern van 68, ingesmeerd met bbq glaze. keteltemp iets verhoogd naar 135 graden
17.25 kern 74 ten tijde van typen, ik ga wel inpakken maar laat de PP even in de zone liggen, nog niet donker genoeg naar mijn zin

Gisteren avond de procureur wat bijgesneden en in de rub gezet, vanochtend om 10;30 mijn nieuwe Grill Guru kamado aangestoken. iets over 11en was 110 graden bereikt dus mocht het vlees er op. Mijn eerste keer pulled pork en een nieuwe BBQ, even wennen met temperatuur regelen. (constant houden) Met een kamado kan de temperatuur eigenlijk niet mis gaan, zo lang je maar niet steeds met de schuiven speelt. Mijn beginnersfoutje dus

De temperatuur schommelde in het begin wat tussen 110 en 130 graden, geen groot probleem dus. Ondertussen heb ik geleerd van de schuiven af te blijven en de kamado zijn werk te laten doen.
Het vlees kwam met een half uurtje uit de koelkast op 12 graden kerntemp op de grill, na 1 uur zat ik al op 42 en dacht ik iets fout te doen! gelukkig ging het vanaf het 2e uur minder snel, hierbij mijn logje tot zover:
11.00 vlees er op, kern 12
12.00 besproeien met wat appelsap, kern 42
13.00 weer besproeien, kern 52
14.00 appelsap, kern 60
15.25 door bezoek later gekeken, kern 65. op het eerste uur na is mijn keteltemp stabiel 120-125 graden geweest
16.25 vlees ligt er iets meer dan 5 uur op en heeft een kern van 68, ingesmeerd met bbq glaze. keteltemp iets verhoogd naar 135 graden
17.25 kern 74 ten tijde van typen, ik ga wel inpakken maar laat de PP even in de zone liggen, nog niet donker genoeg naar mijn zin
