- Berichten
- 34
beste mensen,
nadat ik al enige tijd bezig was met het experimenteren met spareribs en buikspareribs vond ik het tijd om de lat wat hoger te gaan leggen door ook eens de uitdaging aan te gaan om pulled pork te maken.
Ik vond het wel passend om de eerste dag van de zomertijd dit experiment aan te gaan. Dus die zondagochtend in maart rond 8:00u op om in m'n pyamabroek de weber aan te steken. Helaas geen foto's beschikbaar van dit moment, maar m'n vriendin vind het nog steeds indrukwekkend !!! hahahah
ik had die week ervoor een mooie boston butt van 2,5kg gekocht bij beef en steak. de rub heb ik simpel gehouden, dit was de basic rub van noskos (bbq-nl) zoals jullie allen waarschijnlijk wel weten.
dit stuk vlees moet je wel ruim van te voren ontdooien.
hier de foto's:
nadat de verpakking was verwijderd:
en nadat de 'fat-cap' van de boston butt was voorzien van een ruitpatroon, witte basterd suiker en de basic rub:
kon het bbq feest beginnen rond de klok van 8:30u zondagmorgen...als rookhout heb ik Hickory gebruikt, de kolen zijn van ecobrasa:
het resultaat na 1 uur:
het resultaat na 4 uur:
en na 7 uur:
na een uurtje rusten in aluminiumfolie wed het tijd om met de vorken aan de slag te gaan

het resultaat:
Het resultaat was zo lekker dat mijn dochters sindsdien tegen iedereen die het maar wil horen vertellen dat hun favoriete BBQ gerecht uit Pulled Pork bestaat!!!!! is dat niet stoer?
B-) B-) B-) B-) B-)
nadat ik al enige tijd bezig was met het experimenteren met spareribs en buikspareribs vond ik het tijd om de lat wat hoger te gaan leggen door ook eens de uitdaging aan te gaan om pulled pork te maken.
Ik vond het wel passend om de eerste dag van de zomertijd dit experiment aan te gaan. Dus die zondagochtend in maart rond 8:00u op om in m'n pyamabroek de weber aan te steken. Helaas geen foto's beschikbaar van dit moment, maar m'n vriendin vind het nog steeds indrukwekkend !!! hahahah

ik had die week ervoor een mooie boston butt van 2,5kg gekocht bij beef en steak. de rub heb ik simpel gehouden, dit was de basic rub van noskos (bbq-nl) zoals jullie allen waarschijnlijk wel weten.
dit stuk vlees moet je wel ruim van te voren ontdooien.
hier de foto's:

nadat de verpakking was verwijderd:

en nadat de 'fat-cap' van de boston butt was voorzien van een ruitpatroon, witte basterd suiker en de basic rub:

kon het bbq feest beginnen rond de klok van 8:30u zondagmorgen...als rookhout heb ik Hickory gebruikt, de kolen zijn van ecobrasa:

het resultaat na 1 uur:

het resultaat na 4 uur:

en na 7 uur:

na een uurtje rusten in aluminiumfolie wed het tijd om met de vorken aan de slag te gaan






het resultaat:

Het resultaat was zo lekker dat mijn dochters sindsdien tegen iedereen die het maar wil horen vertellen dat hun favoriete BBQ gerecht uit Pulled Pork bestaat!!!!! is dat niet stoer?
B-) B-) B-) B-) B-)