- Berichten
- 323
Goedemorgen allemaal! Na het maken spareribs, kip en nog meer spareribs werd het tijd om voor de eerste keer pulled pork te maken op mijn kamado. Gezien ik geen hele grote pulled pork heb (1,7kg schoon aan de haak), heb ik gekozen om te gaan voor de wedstrijd pulled pork van Noskos. Hopelijk voorkomt dit dat hij wat droger wordt. Hiernaast hoor ik alleen maar goede verhalen over dit recept dus stond sowieso nog op mijn to do list!
Na het weghalen van het overtollig vet, heb ik de procureur in de Rub gezet. Hier voor heb ik de piggy-mix gebruikt van Jort Althuizen (link naar rub: LINK). Hiervoor heb ik een oude peperpot omgetoverd tot strooier. Vervolgens heb ik de procureur geïnjecteerd volgens recept.
Kamado opgestookt tot 120 graden en procueur erop gelegd. Als rookhout gebruik in 2 kersenchunks. Was aan het twijfelen tussen kersen en wiskeyhout maar helaas heb ik van wiskeyhout alleen maar snippers, dus toch voor kersenhout gegaan. Nu lekker vanaf de bank wachten totdat hij de 70 graden aan tikt voor de volgende stap! Alvast excuses voor mijn oranje ikea snijplank. Als je deze krengen eenmaal met een pastapan in de vaatwasser zet is het leed al geschied...
Geen foto van de Bark (vergeten) maar hij is inmiddels weer ingepakt en weer terug in de bbq.
Na het weghalen van het overtollig vet, heb ik de procureur in de Rub gezet. Hier voor heb ik de piggy-mix gebruikt van Jort Althuizen (link naar rub: LINK). Hiervoor heb ik een oude peperpot omgetoverd tot strooier. Vervolgens heb ik de procureur geïnjecteerd volgens recept.
Kamado opgestookt tot 120 graden en procueur erop gelegd. Als rookhout gebruik in 2 kersenchunks. Was aan het twijfelen tussen kersen en wiskeyhout maar helaas heb ik van wiskeyhout alleen maar snippers, dus toch voor kersenhout gegaan. Nu lekker vanaf de bank wachten totdat hij de 70 graden aan tikt voor de volgende stap! Alvast excuses voor mijn oranje ikea snijplank. Als je deze krengen eenmaal met een pastapan in de vaatwasser zet is het leed al geschied...
Geen foto van de Bark (vergeten) maar hij is inmiddels weer ingepakt en weer terug in de bbq.
Laatst bewerkt: