Houtskool
Sprokkelaar
- Berichten
- 26
Eindelijk was het zo ver. Tijd om na het vele klussen en bouwen de smoker een keer echt in gebruik te nemen. Ik had er voor gekozen om geen kolenmandje te bestellen en dat is achteraf niet zo'n goed idee. Ik had de briketten in een Dancook tray gedaan maar daar kwam te weinig zuurstof bij. Er zitten geen gaten in de onder en zijkant van zo'n bak. In het begin kwam de temperatuur zeker niet boven de 100 en ging ie langzaam uit.
Take 2 zullen we maar zeggen. Dancook tray d'r uit, oud weber rooster d'r in, daar de brikket op. Succes! De temperatuur lag nu rond de 115 graden en deze temperatuur heeft ie zeker 4,5 uur lang strak aangehouden. Echt een toppertje.
Ik ben klein begonnen met een stuk van 1.2kg en 1kg aan gehakt voor de MOINKballs. En uit enthousiaste tijdens het eten vergeten foto's te maken haha. Excuses.
Take 2 zullen we maar zeggen. Dancook tray d'r uit, oud weber rooster d'r in, daar de brikket op. Succes! De temperatuur lag nu rond de 115 graden en deze temperatuur heeft ie zeker 4,5 uur lang strak aangehouden. Echt een toppertje.
Ik ben klein begonnen met een stuk van 1.2kg en 1kg aan gehakt voor de MOINKballs. En uit enthousiaste tijdens het eten vergeten foto's te maken haha. Excuses.







