BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer PP

 

sejacru

Vuurmaker
Berichten
62
De procureur (1,8 kg) waar het allemaal omgaat vandaag!
31f84256-bdc5-44d9-ac92-39d5a3b58c1c_zpsn23n7u2y.jpg


De tools:
IMG_6492_zpsxzcnst0l.jpg

IMG_6495_zpsisehduat.jpg

IMG_6496_zpsd64s6edg.jpg


De rub ingredi?nten
4febec42-1dac-4b28-ad24-b44ee6055030_zpskofmdu9g.jpg

86ad2ecc-64c8-4fc6-81b7-45c93f882b2b_zpsp5mvqlyi.jpg

03e7e010-0a95-42d8-b6bb-c86b0475bd98_zpskiok6tq4.jpg


De Injectie-mix spullen
a8a08a9f-5343-4b93-b7df-f74cc9fdd604_zpspnugruaj.jpg


Injecteren maar....
bffb63f5-f386-43b1-ad17-4e4a2fb62dd3_zpsdmwbbvnz.jpg


Rubbben maar....
aef6e5ba-d9f3-403f-9932-a7c57410497b_zpsfbipixpp.jpg


Alle ingredi?nten die ik gebruikt heb voor de rub, injectie-mix, glace/eindsaus
a57bcf5b-bdd6-42d9-b9b1-bb577527b605_zps4nsu1mp9.jpg


Eindsaus/Glace
6b0e23a6-e9aa-489a-b3b1-38519feaa715_zpsnvgiuuya.jpg


Inpakken maar voor een nachtje rusten
ec6c0c25-978d-4c96-a0c0-b1d33ff7d1e0_zpsrguudkyx.jpg



Om 09:00 uur gaat de weber kogel aan en zullen we eens zien of mijn eerste PP gaat lukken.
Gisteren toch redelijk lang in de keuken gestaan om alles voor te bereiden....(eerste keer he  :D)

PS...mocht je aan of opmerkingen hebben dan zijn alle tips welkom.

Hij is al klaar ...oeps. Iets te veel kolen in het begin er op gedaan vermoed ik want hij is te vaak boven de 121 graden geweest. De onderste ventilator stond vaak helemaal dicht. Verder lijkt alles goed te zijn gegaan. Het vocht is voldoende en de procureur ziet er smaakvol uit.

5efafd39-2d20-4b8b-a223-edf172999273_zpsliu0tugz.png

IMG_6497_zpsk04ycwe5.jpg

IMG_6499_zpsul7jwwpf.jpg

IMG_6500_zpsnx5g0okd.jpg

IMG_6502_zps6v6gsvgs.jpg

IMG_6505_zpsgguxl49h.jpg



Het resultaat
IMG_6507_zpsaf0guzq1.jpg

IMG_6509_zpsutck629f.jpg

IMG_6510_zpskqfujx3o.jpg

IMG_6512_zpse7ih12c9.jpg


Het smaakte heerlijk!!  :) :) :) :) :) :) :) :)


 
Ziet er heerlijk uit, gefeliciteerd met je knorretje.
 
Ziet er goed uit.
Gefeliciteerd met je stickertje!
 
Hallo Sejacru, allereerst van harte met je knorretjes sticker!

Het lijkt erop dat jij je rooksnippers op je koude kooltjes gelegd hebt? Juist in het begin, als het vlees lekker koud is, werkt de rook het allerlekkerste door in het vlees. Ook vooraf laten weken in water heeft niet zo heel veel zin... ben benieuwd waar je die whisky voor gebruikt hebt, lekker erbij gedronken zeker? Die staat niet in noskos recept toch?  :p

Tips voor verbeteringen, maar als je lekker tevreden bent lekker zo doorgaan hoor!
 
bedankt voor de tips..
Ik heb inderdaad rooksnippers op de kolen gelegt. Op drie plekken en had eigenlijk niet echt in de gaten dat het dan niet zo veel uit maakt of ze nat of droog waren.
De tip om whisky te gebruiken ipv rum had ik van PeeVee die commentaar gegeven had op het recept van noskos en aangezien ik geen rum had maar wel whisky was mijn keuze snel gemaakt.
 
Proficiat met je knorretje.  Ziet er lekker uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan