- Berichten
- 3.688
Vandaag een dagje vrij om wat te klussen in de tuin in de buurt van de BBQ dus ook een mooi moment om weer eens pulled pork te maken.
Voor het eerst op de Summit en voor het eerst een Boston Butt ipv procureur.
Boston butt van 2100 gram, Heyde Hoeve:
Gisteravond gekruid met de Noskos PP rub:
Vanmorgen de BBQ aan en zodra ik er vertrouwen in had bij een temperatuur van 75 graden het rookhout, appel en kers, erbij en het vlees erop:
Na ca 4,5 uur bij 120 graden de kerntemperatuur even gemeten deze was al 75 graden dus snel inpakken en terug:
Na nog eens 1,5 uur op 125-130 graden was de temperatuur van 92 graden bereikt en werd de "prikproef" met glans doorstaan.
Even laten uitdampen :
En omdat het nog best vroeg was nog ca 2,5 uur in koelbox met handdoeken warm gehouden.
Dit was voor mij de eerste keer dat ik de koelbox methode gebruikt heb en moet zeggen dat ik erg verrast was hoe heet het vlees nog was bij het "pullen".
Nog een verrassing......ik had een bot verwacht......het was toch Boston Butt
maar geen bot.....
Vlees smaakte er niet minder om. De vetkap was lekker gesmolten en liet zich lekker door het vlees mengen.
Met een zuurtje en wat koolsla a la @Dominique (dank voor het recept) was het een lekker bordje.
Voor het eerst op de Summit en voor het eerst een Boston Butt ipv procureur.
Boston butt van 2100 gram, Heyde Hoeve:
Gisteravond gekruid met de Noskos PP rub:
Vanmorgen de BBQ aan en zodra ik er vertrouwen in had bij een temperatuur van 75 graden het rookhout, appel en kers, erbij en het vlees erop:
Na ca 4,5 uur bij 120 graden de kerntemperatuur even gemeten deze was al 75 graden dus snel inpakken en terug:
Na nog eens 1,5 uur op 125-130 graden was de temperatuur van 92 graden bereikt en werd de "prikproef" met glans doorstaan.
Even laten uitdampen :
En omdat het nog best vroeg was nog ca 2,5 uur in koelbox met handdoeken warm gehouden.
Dit was voor mij de eerste keer dat ik de koelbox methode gebruikt heb en moet zeggen dat ik erg verrast was hoe heet het vlees nog was bij het "pullen".
Nog een verrassing......ik had een bot verwacht......het was toch Boston Butt

Vlees smaakte er niet minder om. De vetkap was lekker gesmolten en liet zich lekker door het vlees mengen.
Met een zuurtje en wat koolsla a la @Dominique (dank voor het recept) was het een lekker bordje.