BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer pizza

 

Kraai#5

Kooltjesharker
Berichten
164
Zondag eerste keer pizza gemaakt, deegrecept uit pizzabijbel gehaald (geleend van collega die ook zijn scheppen aan mij heeft uitgeleend, waarvoor dank). Inmiddels is eigen schep ook binnen, ze zijn schaars momenteel.

Hebben heerlijk gegeten met zn 4en. Om plakken te voorkomen heb ik griesmeel gebruikt. Dat werkt wel goed alleen bleef het wel plakken aan mn deeg (te nat?, gelukkig was het niet terug te proeven.

Grote moeilijkheid vond ik het deeg van de schep af krijgen.
Verder pizza beetje eenvoudig gehouden voor het gemak.
Temperatuur steen was 320, dome ook ongeveer, al bleef die tijdens bakken wel oplopen richting 350

Fotooos!
452521ab4ddbb8e6bcf86c8a2efb63ce.jpg
53f85b712adff712ac49c243bb7c47b9.jpg
b6ca6d2ff012d3c17987b96c44789185.jpg
8c35046e20cf8c315dba26c449106a64.jpg
999d72bf974f559cb69179e5c28eb92c.jpg
66b0b155f6d7591a0b85ae4b458b5eea.jpg
9e2ed851a6f99e4c44be066619ca4833.jpg
8102d9ee34123788cbed6fedc213f9d9.jpg
 
Mooi gemaakt. Pizza’s werken verslavend.

je deeg is nog vrij dik, probeer het de volgende keer dunner te maken.

Hier laat de schrijver van de pizza bijbel zien hoe het werkt.

 
Lekkere P.P. (prima pizza) :)
 
Het werkt inderdaad verslavend. Filmpje had ik gezien. Oefening baart kunst denk ik. (Hoop ik)
 
Ziet er goed uit toch, op naar de volgende 😉
 
Krijg spontaan trek... Binnenkort ook weer eens maken...
 
Och lieve help, lekker hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
heerlijk. schuif maar door hoor die pizza's
zal er goed voor zorgen
 
Inmiddels wat vaker pizza gemaakt. Zondag eens de volgende opstelling gebruikt.

Ik moet zeggen: super!
Temperatuur dome 325-350
Steen 275+

Steen werd niet zo heet dat de bodems verbrandden en de bovenkant kon meer kleur mee krijgen.

Deegrecept iets aangepast: 100% tipo 00
10% patentbloem

En in plaats van griesmeel heb ik maismeel gebruikt om te stretchen. Zoals jullie zien is mn vorm beter geworden. Deeg was lekker sterk en wou beter van de schep af. Of dat aan de patentbloem of het maismeel ligt ga ik de volgende keer proberen door weer 100% tipo 00 te gebruiken
982876af54d4d5dc8c386dbf800ae42c.jpg
ecdf200c746f855457193c8da7825a8b.jpg
0d38a7d3a3237c9b063e9691b7c0605c.jpg
b85a6ad787d89f9a0a4605827bf4b871.jpg


Verstuurd vanaf mijn Mi A2 Lite met Tapatalk
 
Effe wachten nog... nog even wachten...
 
Pizza Master Class met Hollandse geraspte kaas?!? Moet je is aan een Italiaan laten zien :ROFLMAO:
 
Laatst bewerkt:
Dat zijn mooie pizzas.😁 Ik ga van t weekend ook weer eens met pizza aan de slag!
 
Inmiddels wat vaker pizza gemaakt. Zondag eens de volgende opstelling gebruikt.

Ik moet zeggen: super!
Temperatuur dome 325-350
Steen 275+

Steen werd niet zo heet dat de bodems verbrandden en de bovenkant kon meer kleur mee krijgen.

Deegrecept iets aangepast: 100% tipo 00
10% patentbloem

En in plaats van griesmeel heb ik maismeel gebruikt om te stretchen. Zoals jullie zien is mn vorm beter geworden. Deeg was lekker sterk en wou beter van de schep af. Of dat aan de patentbloem of het maismeel ligt ga ik de volgende keer proberen door weer 100% tipo 00 te gebruiken
982876af54d4d5dc8c386dbf800ae42c.jpg
ecdf200c746f855457193c8da7825a8b.jpg
0d38a7d3a3237c9b063e9691b7c0605c.jpg
b85a6ad787d89f9a0a4605827bf4b871.jpg


Verstuurd vanaf mijn Mi A2 Lite met Tapatalk
Griesmeel is heel vaak ook gemaakt van maïs, het wil gewoon zeggen dat een grove maling betreft. Welke granen soort was het bij jou?
 
Heel mooi gerechtje 👌

Wat heb je gebruikt om te pizzasteen te verhogen tov je deflector? Ik ga morgen ook maar eens aan de slag met de pizza steen!
 
Ik hoor alleen dat hij blokjes gedroogde mozzarella gebruikt



Als ik het goed heb was dat tarwegriesmeel. Gekocht bij AH

Verstuurd vanaf mijn Mi A2 Lite met Tapatalk
Volgens mij is het voordeel van maïs dat het minder snel verbrand dan andere graansoorten. Maar correct me if i'm wrong
 
Terug
Bovenaan Onderaan