BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Picanha op Oklahoma smoker.

Jeroen Haakla

Sprokkelaar
Berichten
31
Picanha met door de vrouw gemaakte chimichurriesaus.

1,5 / 2 uur op 110 graden tot kerntemperatuur 48 graden, afgefakkeld tot 54/55.
Daarna heel even ingepakt in de folie, want de kerntemperatuur liep snel op naar 58.
Dus maar snel op een wit bolletje gedaan met chimmiesaus.
Heel lekker sappig en mals.

Zeker nog een keer doen.

/url]
 
Lust ik wel!
 
Volgende keer juist beter niet inpakken in folie wanneer de temperatuur te hoog oploopt! Dit werkt juist averechts lijkt mij?
 
Ziet er anders nog goed rood uit voor 58 kern. 
 
Vlees ziet er super mals uit, zal vast gemaakt hebben.
 
Ziet er lekker uit hoor.
Aan de  chimichurrie is zorg besteed want hij is mooi helder ik doe ook altijd alles handmatig en zonder blender.

Ik heb nu al een redelijk aantal keren picanha gemaakt en ik hou persoonlijk van "rare". Op het forum houden de meeste 48 graden aan en daarna affakkelen.
Mijn ervaring daarmee was minder goed; gewoon te 'rare' voor mijn smaak.
Tegenwoording gaar ik hem tot 55 graden en daarna gaat hij enkel minuten in de vlammen. Ik pak hem niet in de folie maar dek hem af met folie op een bord.
Hij komt dan op een graad of 59 en is absoluur 'rare', maar niet meer dat ik het gevoel heb dat het vlees rauw is.
Blijft natuurlijk allemaal een kwestie van smaak.
 
Die ziet er wel heel erg lekker uit zeg!
 
Terug
Bovenaan Onderaan