BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer moinkballs

patrick1976

Vuurmaker
Berichten
64
Gister voor de eerste keer moinkballs gemaakt volgens het recept van nokos. Kilo gehakt gekruid,

759378a8600203e7f931d346ac558874.jpg


Ballen gedraaid en spek erom,

06ed84971d0a9035937e38469fac69f8.jpg


En natuurlijk na dat ik alle ballen in het spek heb zitten, erachter komen dat ik de bbq rub vergeten ben op de ballen te doen, dus geprobeerd een beetje creatief te zijn, dus maar zoete paprika poeder over het zaakje gestrooid.

2682239773efa5d6019a84b13f90e22b.jpg


Daarna de ballen op de smoker, temp op 120gr, en de timer gezet op 90 minuten. Als rookhout heb ik een stukje kersen en een stukje beukenhout gebruikt.

7121ce447c073eef05091a92bef4a6b1.jpg


Ondertussen een lekkere zoete honing bbq saus gemaakt voor de glaze.

938aa573fb12be556af0166f400e307d.jpg


Na 90 minuten de glaze aangebracht, en nog een klein half uurtje gewacht tot de ballen klaar waren. Ik moet zeggen, voor de eerste keer waren ze aardig goed gelukt. Was meer dan genoeg voor 5 personen, samen met stokbroodjes met kruidenkaas, was dit een vullende maaltijd.

b6fa64f701d8a8631c18829b55cc5cb4.jpg


Ik ben benieuwd, als ik straks mn grill guru elite large heb, hoe de ballen er dan afkomen, want deze lagen op de r?sle smoker f150.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Ziet er lekker uit  :)
 
Heerlijke ballen heb je.
 
Lekker hoor
Moinkballs hier soms als snack,soms bij de maaltijd. Altijd lekker
 
Deze even verplaatst van de rookkamer naar Low & Slow, hier komt hij beter tot zijn recht.
 
Mooie glimmende ballen hoor!

Beter nog op kern temperatuur bereiden, die tijd kan best vari?ren met de omvang van de balletjes.
 
Wat zou de gemiddelde kernpemeratuur moeten zijn van moinkballs, met een groote van ongeveer 3 a 4 cm ?


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Patrick voor deze eerste keer zijn het hele mooie glimmende ballen geworden, top gedaan :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan