BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer MOINK balls

 
 

Frenkie

Tondelzoeker
Berichten
11
Ik had er al zo vaak over gelezen en het leek me erg lekker. MOINK balls. Toch maar een keer geprobeerd te maken.
Een flinke bal rundergehakt gehaald bij de slager, ingredi?nten klaar gezet en gaan.
20160313_154152_zps5tevrzgw.jpg


Na het rollen nog even een rubje er overheen gestrooid:
20160313_160144_zpszddat1pj.jpg


Gevolgd door een lapje ontbijtspek per balletje:
20160313_161613_zpshqze67jd.jpg


Hierna de BBQ aangestoken en een paar blokjes hickory rookhout erbij gelegd voor de extra smaak. Mooi op 110 graden houden en dan de balletjes erop.
20160313_165727_zps8limwqcn.jpg


Na anderhalf uur hadden ze al een mooi kleurtje
20160313_182751_zps19dnqniz.jpg


Nog even insmeren en nog een half uurtje door laten trekken (rookhout was nog niet op en had weer vlam gevat):
20160313_183146_zps2g7jve2x.jpg


Kleine broertje stond ernaast ook lekker te roken (tonijn in soja/teriyaki/sesam op ceder plankje met beukenhout voor de rook)
20160313_185157_zpsifpnhz9m.jpg


En toen was het smullen:
20160313_190400_zpsafkpxdlp.jpg


Leerpunten voor volgende keer, iets kleinere balletjes maken, mogelijk gehakt iets meer kruiden. Heb wel erg genoten van de ballen.
 
Mooie ballen heb je.
 
Terug
Bovenaan Onderaan