Ik had er al zo vaak over gelezen en het leek me erg lekker. MOINK balls. Toch maar een keer geprobeerd te maken.
Een flinke bal rundergehakt gehaald bij de slager, ingredi?nten klaar gezet en gaan.
Na het rollen nog even een rubje er overheen gestrooid:
Gevolgd door een lapje ontbijtspek per balletje:
Hierna de BBQ aangestoken en een paar blokjes hickory rookhout erbij gelegd voor de extra smaak. Mooi op 110 graden houden en dan de balletjes erop.
Na anderhalf uur hadden ze al een mooi kleurtje
Nog even insmeren en nog een half uurtje door laten trekken (rookhout was nog niet op en had weer vlam gevat):
Kleine broertje stond ernaast ook lekker te roken (tonijn in soja/teriyaki/sesam op ceder plankje met beukenhout voor de rook)
En toen was het smullen:
Leerpunten voor volgende keer, iets kleinere balletjes maken, mogelijk gehakt iets meer kruiden. Heb wel erg genoten van de ballen.
Een flinke bal rundergehakt gehaald bij de slager, ingredi?nten klaar gezet en gaan.

Na het rollen nog even een rubje er overheen gestrooid:

Gevolgd door een lapje ontbijtspek per balletje:

Hierna de BBQ aangestoken en een paar blokjes hickory rookhout erbij gelegd voor de extra smaak. Mooi op 110 graden houden en dan de balletjes erop.

Na anderhalf uur hadden ze al een mooi kleurtje

Nog even insmeren en nog een half uurtje door laten trekken (rookhout was nog niet op en had weer vlam gevat):

Kleine broertje stond ernaast ook lekker te roken (tonijn in soja/teriyaki/sesam op ceder plankje met beukenhout voor de rook)

En toen was het smullen:

Leerpunten voor volgende keer, iets kleinere balletjes maken, mogelijk gehakt iets meer kruiden. Heb wel erg genoten van de ballen.