etienne_91
Tondelzoeker
- Berichten
- 15
Vorige week mijn eerste probeersel met l&s. Een "ordinair" beenhammetje van de supermarkt. Helaas was het maandag en de slager dicht. Dus dan breekt nood wet, toch?
Hammetje afgespoeld en gedroogd, ingesneden en vervolgens ingesmeerd met een eigen gemaakte honing-mosterddressing.
M'n Weber 47 compact (jaja, zo'n eenvoudig modelletje) voorzien van 1 kant met briketten. Vervolgens de ham op het koele gedeelte en wat Beech snippers op de kolen voor de rooksmaak.
Kernemperatuur liep wel weg snel op, maar dat kwam omdat ik iets teveel briketten had gebruikt. Na zo'n 1,5u had de ham een kern van ruim 60gr en was het tijd om te rusten onder de folie.
Reacties van de eters waren goed, toch voor mezelf denk ik dat ik nog veel moet en vooral kan leren en verbeteren.

Het slachtoffer van de dag.

De zelfgemaakte dressing.

Het resultaat
Hammetje afgespoeld en gedroogd, ingesneden en vervolgens ingesmeerd met een eigen gemaakte honing-mosterddressing.
M'n Weber 47 compact (jaja, zo'n eenvoudig modelletje) voorzien van 1 kant met briketten. Vervolgens de ham op het koele gedeelte en wat Beech snippers op de kolen voor de rooksmaak.
Kernemperatuur liep wel weg snel op, maar dat kwam omdat ik iets teveel briketten had gebruikt. Na zo'n 1,5u had de ham een kern van ruim 60gr en was het tijd om te rusten onder de folie.
Reacties van de eters waren goed, toch voor mezelf denk ik dat ik nog veel moet en vooral kan leren en verbeteren.

Het slachtoffer van de dag.

De zelfgemaakte dressing.

Het resultaat